41 éves korában elhunyt Alexi Laiho. A Children Of Bodom alapítója, aki az utóbbi időben új zenekarának, a Bodom After Midnightnak a lemezével foglalatoskodott, utolsó éveiben súlyos betegségekkel küzdött.

Alexi Laiho

Sokként ért minket a hír, miszerint meghalt a Children Of Bodom alapitó-gitárosa, Alexi Laiho. A 41 éves zenész súlyos betegségekkel küzdött az elmúlt években, múlt héten hunyt el helsinki otthonában. Alexi 1993-ban alapította a Children Of Bodomot Jaska Raatikainen dobossal, és az egyik legsikeresebb finn metálzenekarrá váltak, 2019-ben azonban névhasználati viták miatt váratlanul kettészakadt az alakulat. A zenész az utóbbi időszakban új zenekarával, a Bodom After Midnighttal dolgozott, akikkel három dalt rögzített, sőt egy klipet is összehoztak, melyeket a kiadó tájékoztatása szerint kiadnak a jövőben. Alexi ezen kívül a Warmen, a Sinergy, a Kylahullut és a The Local Band soraiban is játszott.

 

 

„Le vagyunk sújtva kedves barátunk és zenekari társunk hirtelen halála miatt. Szavakkal leírhatatlan a döbbenet és a mélységes szomorúság, amit érzünk” – áll a Bodom After Midnight közleményében.

Alexit zenésztársain kívül felesége, gyermeke, testvére és szülei gyászolják, akik azt kérik mindenkitől, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét ezekben a nehéz időkben.

Nyugodjék békében!

 

 

Megosztás