Az áprilisi Hammerworld mellékleteként jelenik meg a budapesti power/melodic death metal zenekar első nagylemeze, amely a Children Of Bodom, az Arch Enemy, az Epica és a korai Nightwish kedvelőinek egyaránt ajánlott.

Esperfall

Az Esperfall története 2018-ban kezdődött, amikor megjelent ’A Leap Of Faith’ című bemutatkozó EP-jük, majd ezt követően, 2019-ben látott napvilágot a ’The Leaf Legacy’ kislemez. Első stúdióalbumuk 2022 áprilisában kerül boltokba ’Origins In Darkness’ címmel a H-Music Hungary gondozásában, amiről az első dal, a Retreat Into Dreamland máris meghallgatható.

 

 

Sima Nóra énekesnő a következő gondolatokat fűzte a dalhoz: A Retreat Into Dreamland egy nagyon súlyos, depresszív lelkiállapotról íródott, amiben metaforaként használjuk a nappal és az éjszaka dualitását, ami ebben a történetben fordított szerepet játszik ahhoz képest, mint ahogy megszoktuk. A fájdalom, a félelem együtt él a mesélő karakterrel, mintha maga a rémálom nappal kísértene és az éjszaka csak az alvás tudna menedéket nyújtani számára, hiszen az álmok világa az egyetlen hely, ahol nem kell konfrontálódnia démonaival. Központi szerepet kapott a dalban a félelem, gyakorlatilag élő entitássá nőtte ki magát. Különös és nyomasztó narratívát ad a dalnak, hogy a szöveg gyakorlatilag párbeszéd a személy és a félelem között.

Azért választottuk ezt a dalt az album felvezetőjének, mert úgy gondoljuk, hogy minden olyan zenei elemet és megoldást tartalmaz egy tömör, kompakt formában, ami jellemzi az Esperfall zenéjét. Jelen van benne a tiszta és hörgős női ének, férfi hörgés, gyors, tekerős és lassabb, döngölős témák, szinti szóló, gitárszóló és gitár-szinti ikerszóló. Ez a dal egy igazi adrenalinbomba az elejétől a végéig, amit imádunk játszani, így biztosan állandó eleme lesz a koncertműsornak.”

A videoklip a SYNDROME stábjának köszönhető, a hanganyag pedig a Denevér Hangstúdióban készült.

Megosztás