„Ha nem tudsz eljönni Wackenbe, Wacken jön el hozzád!” Ezzel a mottóval jelentették be a Wacken szervezői, hogy idén online tartják meg a fesztivált. A fellépő csapatok listája most tovább bővült.

Wacken World Wide

Idén a szervezők egy teljesen új Wackent hoznak el a rajongók otthonába, ugyanis a fesztivál a legnagyobb élőben közvetített metal show-ként tér vissza. A digitális közvetítés első felvonása július 29-től augusztus 1-ig tart, melyet a wacken-world-wide.comon megtalálható alkalmazáson, a MagentaMusik 360-n és a MagentaTV-n lehet majd követni.

 

 

A különleges exkluzív show-n olyan csapatok lépnek fel, mint a Blind Guardian, a Heaven Shall Burn, az In Extremo, a Kreator és a Beyond The Black. Ehhez a társasághoz csatlakozik Alice Cooper és a Foreigner, de érkezik az Alcatrazz is, akik 25 év után lépnek színpadra. Fellép a Russkaja, a Ross The Boss, a D-A-D énekese, Jesper Binzer, a Fiddler’s Green, a Thundermother, a Mister Misery, a Therapy?,a Critical Mass, a Budderside és Michael Monroe. Rajtuk kívül a Lordi, az izraeli Walkways, Ida Bredehorn és a német rapper, Alligatoah is a közvetítés során. A W:O:A sztárjai az Iron Maiden, az In Flames és az Arch Enemy lesznek.

A Wacken Foundation feltörekvői közül színpadra lép a Messticator, a Damnation Defaced és Verderver, de a veteránok is képviseltetik magukat a Centuries of Decay, a Crisix, az E-an-na, a Trainwreck és a Valley of Chrome személyében. A szerdai nap fellépője lesz a Body Count feat. Ice-T, ahogy a Rage, Doro, az Anthrax, a Motor Sister, az Eskimo Callboy, a Long Distance Calling és a The Rise of Mictlan is.

A Wacken szervezői azt is bejelentették, hogy a 2021-es fesztiválra mind a hetvenötezer jegyet eladták, így a jövő évi esemény már most telt házas.

Wacken 2021

 

Megosztás