A progresszív sci-fi metal megalkotója, a kanadai Voivod online koncertet ad augusztus 9-én. Az eseményt a Québec városában található RadicArt Stúdióból közvetítik. Az esemény érdekessége, hogy a dátum egybeesik a zenekar énekesének, Denis “Snake” Belangernek az 56. születésnapjával.

Voivod

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Voivod nemrégiben adta ki legfrissebb anyagát ’The End of Dormancy’ címmel. Az EP-n a címadó dal fúvósokkal kiegészülve csendül fel, valamint a The End Of Dormancy (Metal Section) mellett a The Unknown Knows különleges élő verziója is helyet kapott rajta, melyeket a Montreali Nemzetközi Jazzfesztiválon rögzítettek 2019-ben.

 

 

Michel “Away” Langevin, a Voivod dobosa így nyilatkozott az anyagról és a jövőbeli tervekről: „Az mindig nagyszerű nap a számunkra, amikor valami megjelenik, amin dolgoztunk. Ezek most furcsa idők, de tovább tudunk lépni! Jelenleg a végső simításokat végezzük a közelgő új koncertkiadványon, de közben új anyagot is írok egy stúdióalbumhoz. Emellett online előadást is tervezünk a RadicArt Stúdióban 2020. augusztus 9-én, Snake születésnapján. Rengeteget turnéztunk a ’The Wake’-kel, és ezért most vissza akarunk térni a különböző Voivod-projektekhez, ideértve a könyvet és a filmet is. Addig is élvezzétek a ’The End of Dormancy’ EP-t!”

2019 márciusában a zenekart Juno-díjjal (a Grammy-díj kanadai megfelelője) jutalmazták az „Az év metal albuma” kategóriában, melyet a ’The Wake’-en nyújtott teljesítményükkel érdemeltek ki.

Megosztás