A kanadai négyesfogat, a Voivod ’The End Of Dormancy’ címmel vinylen és digitálisan adja ki legújabb középlemezét július huszadikán.

Voivod EP

A címadó szerzemény a tavaly megjelent ’Wake’ album egyik tétele, most fúvósokkal tarkítva hallhatjuk ismét, és két élő felvétel is helyet kapott a lemezen: az egyik szintén az The End Of Dormancy, a másik egy klasszikus Voivod-dal, az Unknown Knows. Mindkettőt a tavalyi Montreali Nemzetközi Jazzfesztiválon történt fellépésükön rögzítették.

„Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy meghívtak minket a fesztiválra, és arra gondoltunk, a fesztivállal összefüggő dologgal kellene előjönnünk. Támadt egy ötletem, hogy adjunk egy fúvós hangszerelést a dalnak, és egy improvizációs szaxofonszólót is. Nagyon hosszú időbe telt, mire megírtam, és sajnos ezt az egy szerzeményt tudtuk előadni ilyen hangszerelésben.  Montrealban a legjobb fúvós szekciót fogadtunk fel és a helyzet nekik is szokatlan volt, mert nem szoktak gyakran metalbandákkal együtt fellépni. De nagy siker lett!”  nyilatkozta a gitáros Daniel „Chewy” Mongrain.

Íme az EP műsora:

A oldal:

01. The End Of Dormancy (Metal Section) [08:15]

B oldal:

01. The End Of Dormancy (Live Montreal Jazz Fest 2019) [09:08]
02. The Unknown Knows (Live Montreal Jazz Fest 2019) [05:08]

Voivod - The End Of Dormancy


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás