Az AFM-től nemrég az újonnan alakult Atomic Fire Recordshoz igazolt Udo Dirkschneider első szólólemezét adja ki tavasszal, mely kedvenc dalainak feldolgozásait tartalmazza. A címadó My Wayt már ismerhetjük a Dirkschneider koncertlemez stúdió bónuszfelvételeként.

Udo Dirkschneider

Udo Dirkschneider a konstans, az állandó a germán metál színtéren, mióta 1976-ban Wolf Hoffmann-nal megalapította az Acceptet, de nemzetközi sikereit azóta is folyamatosan tovább gyarapítja U.D.O. és Dirkschneider formációival. Az énekes az évek során úgy maradt hű önmagához, következetesen szembeszállva a zeneipari trendekkel, ahogy csak kevés zenész tudott. Mégis április 22-én jelenik meg eddigi legszemélyesebb és legkülönlegesebb albuma ‘My Way’ címmel.

 

 

Az új kiadvány 17 feldolgozást tartalmaz azokból a dalokból, amelyek a legnagyobb hatással voltak rá, mint zenészre és énekesre. A zenetörténet mindenféle klasszikusa megtalálható köztük – olyanok is, amelyeket talán nem is várnánk Udótól. Nagyon személyes történet áll minden egyes szám mögött. „Most, amikor meghallom ezt a dalt, eszembe jutnak azok az idők, amikor nagyon fiatalon kimentem, hogy lángra lobbantsam a várost, és átéltem mindazokat a történeteket, amelyeket csak késő este, a klubokban lehet átélni” – mesélte Udo Alex Harvey Faith Healer című nótája közben. A Nutbush City Limitsszel kapcsolatban pedig egy olyan titkot árult el, melyről ritkán szokott beszélni: „Amit eddig nagyon kevesen tudtak, valaha nagy rajongója voltam Ike és Tina Turnernek, különösen Tina hangjának. A kezdeti időkben az Accept próbáin mindig eljátszottuk ezt a dalt, évekig ez volt a próbákon elhangzott repertoárunk egyik alapdarabja. Sajnálatos módon nincs róla felvétel.” A Wolfsheim Kein Zurück című dalában viszont Udo karrierje során először énekelt németül: „Úgy éreztem, hogy a dalszöveg a karrierem történetét meséli el, a sikereimet és kudarcaimat, minden jó és rossz élményét az életemnek. Egyszerűen »nincs visszaút« azok számára, akik a zenészéletet választják.”

A feldolgozásalbum azt is világossá teszi, mindegy, hogy a zeneiparban hányan jöttek-mentek az évek során, Udo Dirkschneider még mindig itt van – és a következő 17 dalt találod az új, ‘My Way’ című albumán:

01. Faith Healer (Alex Harvey)
02. Fire (Crazy World Of Arthur Brown)
03. Sympathy (Uriah Heep)
04. They Call It Nutbush (Tina Turner)
05. Man On The Silver Mountain (Rainbow)
06. Hell Raiser (The Sweet)
07. No Class (Motörhead)
08. Rock And Roll (Led Zeppelin)
09. The Stroke (Billy Squier)
10. Paint It Black (Edit Version) (The Rolling Stones)
11. He’s A Woman, She’s A Man (Scorpions)
12. T.N.T. (AC/DC)
13. Jealousy (Frankie Miller)
14. Hell Bent For Leather (Judas Priest)
15. We Will Rock You (Queen)
16. Kein Zurück (Wolfsheim)
17. My Way (Frank Sinatra)

Udo Dirkschneider - My Way

Megosztás