A U2 bejelentette, hogy Szent Patrik napján – ami az írek nemzeti ünnepe és március 17-re, azaz mára esik – elindítanak egy négyrészes koncertsorozatot YouTube-csatornájukon ‘The Virtual Road’ címmel.

U2 koncert

A sorozat, mely bemutatja a U2 négy évtizedes karrierjének négy legendás fellépését, március 17-én este kilenckor indul az együttes 2001-es koncertjével a legendás írországi Slane Castle várából. A négyből három koncert (Slane Castle, Red Rocks és Mexico City) esetén ez lesz az első alkalom, hogy digitálisan elérhetővé teszik, és a közvetítés után 48 órán keresztül online elérhetőek is maradnak.

 

 

Minden egyes show elején élő bejelentkezés is lesz, Dermot Kennedy ír énekes-dalszerző nyitja meg az első műsort, a Fontaines DC-vel, egy ír post-punk revival bandával, Carla Morrisonnal, egy mexikói indie-pop énekesnővel és a Feu! Chatterton francia rockbandával találkozhatunk a virtuális turné többi állomásán.

A zenekar megjegyezte: „Minden koncert emlékezetes számunkra, de ez a négy különösképpen… Izgalmas újra úton lenni, a virtuális turné minden csodáját megragadva… És különösen izgalmas, hogy ilyen ragyogó útitársakhoz csatlakozhatunk, mint Dermot Kennedy, a Fontaines DC, Carla Morrison és a Feu! Chatterton.”

Dan Chalmers, a YouTube Music EMEA [európai, közel-keleti és afrikai területi] igazgatója elmondta: „Fantasztikus a YouTube és a U2 együttműködése ezekben az exkluzív közvetítésekben. A ‘Virtual Road’ során bemutatott négy koncert a legemlékezetesebb és legikonikusabb pillanatok a zenekar történetében, sőt, általában a rock történetében. A világ legkeresettebb zenészeinek egyikeként a U2 az elmúlt négy évtizedben a globális rockszíntér élén állt, a fellépéseik világszerte mindig mérföldkőnek számítottak a zenerajongók számára. Büszkék vagyunk arra, hogy mi biztosítjuk a platformot egy olyan előadó számára, aki a hiteles élő zenei élmény megtestesítőjévé vált.”

‘The Virtual Road’ teljes menetrendje a következő:
március 17.
U2 Go Home: Live From Slane Castle – Írország 2001
március 25.
U2: Live at Red Rocks, Denver, Colorado – Amerikai Egyesült Államok 1983
április 1.
Popmart: Live From Mexico City – Mexikó 1997
április 10.
iNNOCENCE + eXPERIENCE: Live in Paris – Franciaország 2015

Megosztás