Végre pontos részleteket is megismerhetünk az ötödik Transatlantic-lemezről, amely igazán különleges, ugyanis 60 és 90 perces változata is lesz. Elsőként a Reaching For The Sky nyújt ízelítőt az újdonságról.

Transatlantic

A Transatlantic legutóbb 2014-ben jelentkezett friss anyaggal. A ’Kaleidoscope’ folytatásán 2019 szeptemberében kezdtek együtt dolgozni Svédországban, aminek már most kimondhatjuk, különleges végeredménye lett. A ‘The Absolute Universe’ zenei anyaga kétféle verzióban készült el. Az egy CD-s rövidített verzió és a kétlemezes bővített verzió közti különbséget Mike Portnoy így magyarázta: „Már eredetileg is két verzió volt az albumból. Van egy két CD-s előadása, amely 90 perc hosszú és van egy önálló CD-s, ami körülbelül 60 perces. Bármennyire is úgy látszik, de a sima CD nem csupán a rövidebb változata a dupla lemezesnek. Mindkét esetben különböző verziókat, és még új felvételeket is hallhatunk majd. Mindegyikhez friss szövegeket írtunk, és más emberek énekelnek a sima CD-n, mint ugyanannál a dalnál a dupla CD esetében. Némely esetben még a dalok címe is megváltozott, de előfordult olyan is, hogy ugyanaz maradt, de kompozíciós szempontból egymás alternatívái. Remélem, mindenki értékelni fogja, mert amit csináltunk, igazán különleges! Újjáalakítottuk a dalokat, hogy a két verzió különbözzön egymástól.” Jöjjön az, amire már öt éve vártunk, a legújabb dal a négyestől, amely ‘The Absolute Universe’ rövidebb verzióján kap helyet, ez pedig a Reaching For The Sky.

 

 

A dallal kapcsolatban Mike Portnoy így mesélt: „A Reaching For The Sky az első önálló dala a Transatlantic következő magnum opusának, a ‘The Absolute Universe’-nek. Ez egy nagyszerű bevezető ehhez az epikus albumhoz, ami hagyományos TA stílusban adja meg az alaphangot. Egy kibővített instrumentális nyitány után érkezik ez a gyors tempójú dal. Szeretem, hogy a zenekar számomra egyik kedvenc oldalát mutatja meg, azt, hogyan osztjuk meg egymás között az éneket.”

Az Inside Out Music már megosztotta mindkét verzió pontos tartalmát. A gyűjtői változat ‘The Absolute Universe: The Ultimate Edition’ címmel érkezik, amelybe mindkét verzió belekerül. Ebben az öt LP és három CD mellett egy Blu-ray lemez kap helyet, melyen 5.1-es hangzással szólal meg a zene a hozzá készített különleges, látványos videókkal és dokumentumfilm-részekkel. Egy 16 oldalas LP-méretű könyvvel és egy 60 x 60 cm-es poszterrel együtt mindez egy lakkozott hatású dobozba csomagolva jelenik meg. Mind a három verzióhoz Thomas Ewerhard készítette a borítót.

‘The Absolute Universe’ rövidített verzió:

01. Overture
02. Reaching For The Sky
03. Higher Than The Morning
04. The Darkness In The Light
05. Take Now My Soul
06. Looking For The Light
07. Love Made A Way (Prelude)
08. Owl Howl
09. Solitude
10. Belong
11. Can You Feel It
12. Looking For The Light (Reprise)
13. The Greatest Story Never Ends
14. Love Made A Way

Transatlantic - The Absolute Universe

‘The Absolute Universe’ bővített verzió:

Disc 1:

01. Overture
02. Heart Like A Whirlwind
03. Higher Than The Morning
04. The Darkness In The Light
05. Swing High, Swing Low
06. Bully
07. Rainbow Sky
08. Looking For The Light
09. The World We Used To Know

Disc 2

01. The Sun Comes Up Today
02. Love Made A Way (Prelude)
03. Owl Howl
04. Solitude
05. Belong
06. Lonesome Rebel
07. Looking For The Light (Reprise)
08. The Greatest Story Never Ends
09. Love Made A Way

Transatlantic - The Absolute Universe

‘The Absolute Universe: The Ultimate Edition’ Blu-Ray dallista:

01. Overture
02. Reaching For The Sky
03. Higher Than The Morning
04. The Darkness In The Light
05. Take Now My Soul
06. Bully
07. Rainbow Sky
08. Looking For The Light
09. The World We Used To Know
10. The Sun Comes Up Today
11. Love Made A Way (Prelude)
12. Owl Howl
13. Solitude
14. Belong
15. Lonesome Rebel
16. Can You Feel It
17. Looking For The Light (Reprise)
18. The Greatest Story Never Ends
19. Love Made A Way
20. The Making of The Absolute Universe
(Documentary)

Transatlantic - The Absolute Universe

Megosztás