Pénteken jelent meg a PFM konceptalbuma ‘I Dreamed Of Electric Sheep’ címmel, amelyet most az egyik dal kétnyelvű változatával népszerűsítenek.

PFM

Az Inside Out Music gondozásában jött ki a Premiata Forneria Marconi kétnyelvű új dupla albuma. A lemez története több szálon fut, mindegyik szenvedélyhez, szerelemhez és a képzelet erejéhez kapcsolódik, de van benne olyan rész is, amit a ’Szárnyas fejvadász’ című film ihletett.
Franz Di Cioccio zenekarvezető így nyilatkozott a lemezről: „Patrick és én szenvedélyesen szeretjük a sci-fit. Ez a lemez technikailag egy konceptalbum – vagyis egy bizonyos téma köré fűztünk fel mindent –, a valóság megfigyeléséből, a technológia és az ember közötti konfrontációból született. A célunk az volt, hogy rávilágítsunk az emberi értékek fontosságára.” Patrick Djivas így folytatta: „Természetesen nem a technológia ellen vagyunk. Vannak dolgok, amelyeket a technológiai fejlődés csodálatosan megold, de bizonyos vívmányok olyan használata, amelynek manapság tanúi vagyunk, az aggaszt minket.”
Az olasz proggerek újdonságáról most két hivatalos videó is megjelent, angolul If I Had Wings, olaszul pedig ugyanez AtmoSpace címmel.

 

 

Megosztás