A progresszív rock szupercsapat tegnap jelentette be, hogy jövő tavasszal és nyáron rövid turnén népszerűsítik ’The Absolute Universe’ lemezüket. Ha hazai dátum nincs is, jövő júliusban egy romániai fesztiválon el lehet őket csípni.

Transatlantic

Idén februárban jelent meg a Neal Morse, Mike Portnoy, Roine Stolt és Pete Trewavas felállású Transatlantic ötödik nagylemeze, a ’The Absolute Universe’. Nemcsak a pandémia miatt volt kérdés, hogy ez az alakulat útra tud-e kelni, hiszen a tagok saját zenekaraikkal is sorra kötik le a bulikat a következő évre. Ám nagy örömünkre bejelentették, hogy 2022 áprilisában az Amerikai Egyesült Államokban, júliusban pedig Európában lépnek fel. Az amerikai fellépéseik között szerepel a 2022-es MorseFest is, ahol nem mindennapos műsorral lépnek majd színpadra. Neal Morse házi fesztiváljának első estéjén a ’The Whirlwind’, majd a második napon a ’The Absolute Universe’ szólal meg teljes egészében.

 

 

Az európai rajongók is örülhetnek, hiszen az öreg kontinensen öt alkalommal lépnek színpadra. London, Tilburg, Köln és Párizs előtt a szebeni (Sibiu, Románia) ARTmania fesztivál első napján, 2022. július 22-én is adnak egy koncertet.

Mike Portnoy így nyilatkozott a most meghirdetett fellépésekkel kapcsolatban: A legutóbbi lemezünk kiadása egy világméretű járvány és leállás közepette nehéz feladat volt, de mindig is nehéz volt, hogy megpróbáljuk összehangolni a különböző ütemterveinket. Így még normál körülmények között is bizonytalan volt, hogy a Transatlantic valaha is koncertezni fog-e a ’The Absolute Universe’-zel. De most, hogy a világ lassan újra kinyílik, a zenekar elkötelezte magát néhány fellépésre 2022-ben (Cruise To The Edge, MorseFest és egy romániai fesztivál). Örömmel jelentjük be, hogy sikerült néhány headliner koncertet is kiharcolnunk ezen egyszeri fellépések köré! Ezek azok az egyedülálló koncertek, amiket a ’The Absolute Universe’ népszerűsítése kapcsán fogunk adni. Ha nem tudunk eljutni a környéketekre, akkor érdemes lesz utazni, hogy megnézzetek minket és éljétek meg velünk együtt ezeket a különleges koncerteket. Bár azt kívánjuk, bárcsak egy teljes és rendes turnét tudnánk csinálni, hogy játszhatunk ennek az albumnak apropóján, az így is külön öröm számunkra. Nem voltunk benne biztosak, hogy valaha is megtörténik… szóval jobb későn, mint soha!”

Transatlantic

Megosztás