Egy új korszak kezdetét jelentő lemezét, az ’ID.Entity’ című albumát mutatja be szeptember 24-én a Barba Negrában a Riverside. Az Európa-turné tavaszi köre május 3-án zárult, a nyári feszti(vál) körkép július 30-án, az őszi kanyart viszont kipihenten kezdhetik Budapesten.

Riverside

Az ’ID.Entity’ idén januárban jelent meg és a rajta hallható zene éppen olyan színes, mint maga a borító. Konceptalbumként készült az anyag, jól lehet, nem lineáris, hanem csupán egy téma köré szerveződő dalok gyűjteménye: a krízisról és az identitás kereséséről szól. „Ezekben a folyamatosan változó időkben magát a keresést mi egy stílusában változatos, különféle zenei hangulatok egyvelegeként képzeltük el. Ez annak az időnek a tükörképe, amelyben élünk.” A Riverside tavasszal és nyáron az Egyesült Államokban, majd Észak-Európában turnézott, ősszel pedig a kontinens többi része is sorra kerül. Budapest a turné nyitóállomása lesz: a lengyelek szeptember 24-én játszanak a Barba Negra Red Stage-en.

 

 

Az ’ID.Entity’ nem egyszínű, mint a rozsdás ’Wasteland’, vagy kék, mint a ’Love, Fear And The Time Machine’, esetleg piros, mint az ’Anno Domini High Definition’, hanem színes. Ha vinyl lemezként képzeljük el, akkor pedig természetesen egy színes pöttyökkel telefröcskölt kiadvány – épp ilyen az egyik változat, amiben az album megjelent (sajnos azonban hazai forgalmazóknál nem elérhető). Az új album és ez az év újabb mérföldkövet hozhat a Riverside életében és éppen ezért személyesen is fontos a tagoknak. Mindenkinek elég volt az elmúlt évek bánatából és a gyászból. A 20 éves közös munka után a zenekarnak is szüksége volt az újjáéledésre és a friss levegőre. Éppen ezért igyekeznek elszakadni a korábbi, szomorú lemezektől – persze a melankólia nem tűnik el a dalokból. Az új lemez tehát egy új korszak, egy új évtized kezdete.

Riverside

A Livesounds bemutatja: ’ID.Entity’ European Tour
Barba Negra Red Stage, Budapest, 2023. szeptember 24. vasárnap, 19 óra
Riverside koncert

Belépő: normál elővételben 10 990 Ft, a koncert napján 11 990 Ft. Jegyek kaphatók a TIXA, a Rock1 és a Ticketportal hálózatában, további információk az esemény Facebook-oldalán.

Riverside

Megosztás