Egy kiadatlan archív felvétellel gyarapodott a Dream Theater ’Lost Not Forgotten Archives’ sorozata, ezúttal a 2015-ös Wacken-fellépésük hanganyagát ismerhetjük meg, a februárban érkező lemezen pedig a ‘Distance Over Time’ dalírási folyamatát. 


2015. július 31-én lépett fel a Dream Theater a németországi Wacken Open Airen. A világhírű rendezvényen a zenekar 30 éves évfordulójára készített ünnepi műsor hangzott el, ahol minden addig megjelent lemezükről eljátszottak egy dalt a kiadás sorrendjében. A ’Live At Wacken (2015)’ hanganyaga kivonat abból, amit mi néhány héttel korábban a ’Rock By The River’ fesztiválon hallhattunk a Barba Negra Trackben. A újdonság a hazai lemezboltokban már kapható digipak CD-n, fekete és narancsszínű vinyllemezen. A fizikai példányok mellett a streaming szolgáltatóknál is meghallgathatjuk ezt a felvételt.

 

 

A zenekar folytatja a sorozatot februárban is, ezúttal a 14. stúdiólemez kerül reflektorfénybe, a ‘Distance Over Time’ dalait a komponálásuk sorrendjében ismerhetjük meg, ezeket a felvételeket még 2018-ban készítették New Yorkban. Nálunk digipak CD-n, fekete és 2000 példányra limitált sárga vinyllemezen jelenik meg az újdonság.

’Distance Over Time Demos (2018)’ dallista:

01. At Wit’s End
02. Paralyzed
03. Out Of Reach
04. Untethered Angel
05. Room 137
06. Fall Into The Light
07. Barstool Warrior
08. Viper King
09. Pale Blue Dot
10. S2N

Dream Theater

Megosztás