A legendás gitáros egy instrumentális album megjelenését jelentette be, amely az ’Easy To Buy, Hard To Sell’ címet kapta. A friss anyagot egy új projekt hozta össze, a megjelenésért a J&R Adventures és a Mascot Label Group felel. Egy James Bond témával mutatkozik be a lemez.

The Sleep Eazys – Joe Bonamassa egy instrumentális formációt hívott életre

Az új album zenei anyaga kissé eltér Joe Bonamassa repertoárjától, ez alkalommal a határozott cél az volt, hogy Danny Gattonról megemlékezzenek, aki a gitáros nagy hatású mentora volt. Instrumentális verzióban hallhatjuk kedvenceit, amelyeket olyan előadók jegyeznek, mint Frank SinatraDanny GattonTony Joe WhiteKing Curtis és még sokan mások. Bonamassa így mesélt az új formációról: „Őszintén bevallva, mindig is akartam egy ilyen lemezt készíteni. De még őszintébben, azt gondolom, hogy eddig nem álltam rá készen, sem professzionális, sem zenei értelemben. A megfelelő idő most érkezett el, hogy egy nagyszerű mentor, barát, az egyik legnagyszerűbb gitáros előtt fejet hajtsunk. Ő Danny Gatton. Gyerekként, amit a társaságában tölthettem, olyan hatást gyakorolt rám, amely olyan meghatározó lett, mint senki másé utána.”

The Sleep Eazys a következő zenészekből állt össze: Anton Fig (ütőhangszerek), Michael Rhodes (basszusgitár), Reese Wynans (billentyűs hangszerek), Lee Thornburg (trombita), Paulie Cerra (szaxofon), Jade MacRae és Juanita Tippins háttérvokálosok, végül, de nem utolsó sorban Joe Bonamassa gitáron. Ehhez a társasághoz csatlakozott még Jimmy Hall (harmonika) és az elismert multihangszeres John Jorgenson.

Az első önálló dal, a Bond (On Her Majesty’s Secret Service), amely egyfajta tisztelgés az 1969-es akciófilm előtt. Ez a dal a legnépszerűbb streaming felületeken már meghallgatható, a Spotify-on ITT érhető el. A blues-rock titánja ezúttal a kedvenc munkatársaival, többek között a turnécsapatával írta meg a lemezt, amely április 10-én jelenik majd meg.

’Easy To Buy, Hard To Sell’ dallista:

01. Fun House (Danny Gatton)
02. Move (Hank Garland)
03. Ace Of Spades (Link Wray)
04. Ha So (Jimmy Bryant)
05. Hawaiian Eye (late 50s/early 60s TV theme)
06. Bond (On Her Majesty’s Secret Service) (John Barry)
07. Polk Salad Annie (Tony Joe White)
08. Blue Nocturne (King Curtis)
09. It Was A Very Good Year (Frank Sinatra)

Megosztás