fbpx

A múlt hét végén került a lemezboltokba a The Neal Morse Band legfrissebb koncertfelvétele, amelyet a 2019-es turnén rögzített a csehországi Brnóban. A kiadó még a megjelenés után is közzétett egy részletet, ezúttal a duplalemezes konceptalbum címadó dalát.

The Neal Morse Band – Így szólt a The Great Adventure című dal a Sono Centrumban

Neal Morse által dirigált formáció – amelyben Mike PortnoyRandy GeorgeBill Hubauer és Eric Gillette zenél – még 2019 elején jelentkezett ‘The Great Adventure’ című lemezével, mely a 2016-os konceptalbum, a ‘The Similitude Of A Dream’ folytatása. A megjelenés után nem sokkal Európában is koncerteztek, ahol a csehországi Brno városában adott bulin teljes egészében megszólalt a ’The Great Adventure’ és a The Great Medley címet kapó összegyúrt dalsorozat, ahol Neal szólóanyagairól és a The Neal Morse Band minden egyes lemezéről megszólalt egy dal. Randy George így mesélt a turnéról: „A Similitude-turnén az elvárások hatalmasra nőttek, egyre többen jöttek megnézni a koncertjeinket. Olyan sokan, mint még soha! Az emberek egyre izgatottabban várták, hogy teljes egészében eljátsszuk az új lemezt. Nekünk biztosra kellett menni, hogy el is tudjuk játszani ezt a hosszú művet. Ez volt az első alkalom, hogy Csehországban játszottunk, a helyszín is különös volt, energiával teli esemény volt. Nagyon szerettük ezt a bulit!”

Korábban a Welcome To The World, a Dark Melody és a Fighting With Destiny kisfilmjeit láthattuk még a megjelenés előtt, most pedig a The Great Adventure lett a kiválasztott. A 2 Blu-Ray/ 2 CD-s kiadványról IDE kattintva olvasható el ismét a kritikánk.

Megosztás