Március 4-én megjelenő új albumának már a harmadik előzetesével jelentkezett a svéd progresszív rock csapat, a Revolution című dal klipjében Jonas Lindberg is feltűnik.

The Flower Kings

Roine Stolt (gitár, ének), Hasse Fröberg (gitár, ének) és Jonas Reingold (basszusgitár) mellé 2019-ben érkezett Mirkko DeMaio dobos és Zach Kamins billentyűs, ez az ötös pedig meglehetősen aktív a dalszerzés terén, ugyanis már a harmadik nagylemezüket készítették el közösen. A The Flower Kings 28 éves történetében a március 4-én érkező ’By Royal Decree’ azért is különleges, mert az egykori alapító Michael Stolt visszatért a zenekarba. A The Great Pretender és az A Million Stars után bemutatott Revolutionről ismét Roine Stolt mesélt:
Az új dupla album dalai térben és időben nagyon különböző helyekről származnak, gyakran keverednek az első album megjelenése előtt született témák új ötletekkel. A Revolution egy ilyen dal, egy filmszerű, néhol bombasztikus minieposz, amely számos, az albumon átívelő témát érint. Ünnepeljük benne a teremtést és az evolúciót, amely a világot olyanná tette, amilyen, millió évnyi kénköves tűz, jégkorszakok, áradások, pusztítás és fájdalom után végül szépség, színek, virágok, élettel teli hatalmas óceánok bontakoznak ki a sötétségből és a tomboló vulkánokból, ez maga a csoda! A dal egy újabb szelete a ‘By Royal Decree’ albumnak, amely egy nagyobb léptékű kompozíció, egyfajta modern rockopera 2022-ből, ha úgy tetszik. Mérföldkőnek tekintjük és nagyon büszkék vagyunk rá.”
A Revolutionben vendégként az Jonas Lindberg játszik basszusgitáron, akinek ’Miles From Nowhere’ című lemezén pedig Roine Stolt volt a vendéggitáros. Az Inside Out Music webshopjában előrendelhető a ‘By Royal Decree’ dupla digipak CD, valamint fekete és világoskék 3 LP+2 CD box formátumban.

 

 

Megosztás