fbpx

A zenekari tagok szerint is az egyik legjobb koncertfelvételük ez a 2005-ben a Warner Theatre-ben, Erie-ben készült anyag, mely most szerzői kiadásban, de az Orchard terjesztésében jelenik meg.

Allman Brothers Band

Több mint 45 éves karriert tudhat maga mögött az Allman Brothers Band, akik a világ számos pontján, legendás koncerthelyszíneken is megfordultak. A csapatot Gregg és Duane Allman alapították, Gregg a testvére halála után is megtartotta a nevet.

Bár a legendás 1971-es ‘At Fillmore East’ koncertalbumukkal nem vetekedhet – hisz azon még játszott a 24 éves korában balesetben elhunyt Duane Allman is, akit a Rolling Stone magazin is minden idők tíz legjobb gitárosa közé sorolt –, a zenekari tagok szerint is az egyik legjobb koncertfelvételük ez a 15 évvel ezelőtti show. Az 1971-es gárdából már csak hárman maradtak, Gregg Allman (ének és billentyűs hangszerek), Jai Johanny „Jaimoe” Johanson (dob) és Butch Trucks (dob), mellettük Warren Haynes (gitár), Derek Trucks (gitár), Oteil Burbridge (basszusgitár) és Marc Quinones (ütőhangszerek) egészítette ki a felállást 2005-ben.

Amikor Bert Holmant – aki az ABB menedzsere 1991 óta – megkérdezték, mikor jött rá, hogy ez az előadás egészen különleges, azt mondta: „Már akkor éreztem, mialatt játszottak. Tudtam, hogy nagyszerű éjszaka volt, amikor elkezdtek lejönni a színpadról, és mindenki olyan volt, hogy »Ember, ez egy hatalmas show volt!« Emlékszem, Oteil és Derek különösképpen fel voltak spanolva, Haynes elégedett volt, és Butch is azon lelkesedett, hogy micsoda őrületes buli volt. Mindannyian azt mondták nekem, hogy szükségük van a felvétel egy példányára, ami nagyon sokatmondó volt.”

Hogy miért kellett akkor 15 évet várni a kiadására, nem tudjuk. Az önálló bulira különleges műsort állítottak össze, amely októbertől dupla CD-n lesz kapható. Az Allman Brothers Band Recording Company kiadásában megjelenő kiadvány a The Orchard terjesztésében jut el világszerte a lemezboltokba.

’Warner Theatre, Erie, PA 7-19-05’ dallista:

CD 1:

01. Mountain Jam
02. Statesboro Blues
03. Firing Line
04. Good Morning Little School Girl
05. Midnight Rider
06. The High Cost of Low Loving
07. Trouble No More
08. Mountain Jam (Reprise)
09. Melissa
10. The Night They Drove Old Dixie Down
11. Don’t Keep Me Wonderin’

CD 2:

01. Into the Mystic
02. Dreams
03. Leave My Blues At Home
04. Jabuma
05. Leave My Blues At Home (Reprise)
06. Don’t Think Twice, It’s All Right (k.m.: Susan Tedeschi)
07. Jessica
08. One Way Out

Allman Brothers Band


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás