Az Appalache-hegység lábai mellett élő amerikai csapat, a The Georgia Thunderbolts az igazi, élő blues és a nyers rock érzését adja át augusztusban érkező első EP lemezén. Két dalban akár le is tesztelhetjük ezt!

The Georgia Thunderbolt

A TJ Lyle (ének), Riley Couzzourt (gitár), Logan Tolbert (gitár), Zach Everett (basszusgitár, vokál, billentyűs hangszerek) és Bristol Perry (dobok) nemrég írta alá lemezszerződését a Mascot Recordsszal, így augusztus 21-én megjelenhet a csapat nevére keresztel középlemez, amelynek igazi lelke és tüze van. „Arra törekszünk, hogy a dalaink időtállóak legyenek, a klasszikus hangzást új attitűddel és modern csavarral használjuk. Mindannyian rockzenén nőttünk fel. Ha három szóval kellene jellemezni magunkat, akkor a keményen dolgozó, eltökélt és alázatos lenne az.” – mondta a csapat gitárosa.„De ha én is gondolhatok három szóra, akkor az a rock and roll volna.” – vágott közbe a dobos.

 

 

Az inspirációk listája igen széles, a southern gospeltől kiindulva egészen Hank Williamsen, Neil Youngon, a Little Featen át Ozzy Osbourne-ig vagy épp a Lynyrd Skynyrdig tart. A The Georgia Thunderbolts már többször fellépett a Black Stone Cherry és a Blackberry Smoke társaságában. Nem sokkal a fellépéseik után a Barrick Recording Studióba költöztek, ahol Richard Young producer irányításával készítették el felvételeiket. A végeredmény magáért beszél, hiszen dögös riffek, vad harmonikajáték, pulzusszámnövelő dobok jellemzik az anyagot, azaz tagadhatatlan southern, blues himnuszok születtek. Ezek közül kettő, a Lend A Hand és a Looking For An Old Friend már elérhető a YouTube-on.

’The Georgia Thunderbolts’ EP dallista:

01. Looking For An Old Friend
02. So You Wanna Change The World
03. Lend A Hand
04. Spirit Of A Workin’ Man
05. Set Me Free

The Georgia Thunderbolt

 

Megosztás