A járványhelyzet nemcsak a zenekarokat és a helyszíneket nullázta le, hanem a „háttérmunkásokat” is. Ezért egy meglepő újítással rukkoltak elő a Tankok, a stábtagjaikat segítő pólót hoztak forgalomba.

Tankcsapda

Fejes Tamás így nyilatkozott a támogatói akcióval kapcsolatban: „Minden gépezetnek megvannak a szürke eminenciásai, értem ezalatt pl. a Tankcsapda technikusait, akik a háttérben dolgozva kevés hangsúlyt kapnak, pedig nélkülük nem működne a zenekar. Mivel a járvány miatt most nincsenek koncertek, ezeknek az embereknek a teljes bevétele el lett vágva. Miután ők is a csapat tagjai, akiknek nagyon sokat köszönhetünk, kinyomunk egy Tankcsapda-crew támogatói pólót, amelynek árusításával a stábunk tagjait és a családjukat szeretnénk segíteni. Ez azt jelenti, hogy a pólók eladásából származó teljes hasznot nekik adjuk majd.” A nagy érdeklődésre való tekintettel, a megrendeléseket közel 2 hetes kiszállítással vállalják csak.

Tankcsapda

A tavasszal félbeszakított Európa-turné új időpontjai is megérkeztek. A turné átnyúlik a jövő év elejére, minden kimaradt városba elmennek a srácok, de jöttek hozzá új helyszínek is. A turné dátumai a fenti képen láthatók.  A zenekar a turnéval kapcsolatban az alábbiakat tette közzé:

“EMBER TERVEZ!! A tavaszi Európa-turné állomásai újratöltve! Fontos, hogy a tervezett koncerteket annak függvényében tudjuk megtartani, hogy az érintett országok korlátozásai, rendelkezései mikor és hogyan enyhülnek a következő hónapokban. De mi optimisták vagyunk, és itt van az összes buli, sőt még több is! A korábbi időpontokra megváltott jegyek természetesen továbbra is érvényesek, felhasználhatóak bármelyik állomáson eredeti áron, aki él ezzel a lehetőséggel, annak plusz ajándékkal is készülünk és az esetleges jegyáremelkedés sem érinti.”

Tankcsapda

„Nem hagylak el” koncert a Budapest Parkban. Az idénre tervezett három Budapest Parkos koncert, elmarad, egy évet csúszik a rendezvény, de a megvalósítás és a koncepció semmit sem változik. Továbbra is három estére költöznek be a Tankok a Parkba, és három évtizedre bontják a programot. Az első dátumon a zenekar kezdeti idejéből játszanak, a második dátumon értelemszerűen a második évtized munkásságát ölelik fel, az utolsó dátumon, pedig az elmúlt több mint tíz év repertoárjából játszanak csak. Nem lesz semmilyen átfedés a programok között, három teljesen különböző programot hallhat, aki mindháromra ellátogat. Az új dátumok a következők:

‘Legyen mindig Péntek! 3 évtized’ koncertek:

2021.04.30. – I évtized
2021.07.30 – II. évtized
2021.10.15. – III. évtized

De idén sem maradnak a pestiek Tankcsapda-koncert nélkül, ugyanis 2020. október 2-án egy ‘Best of’ koncertet adnak a Budapest Parkban. Akik a “3 évtizedes” koncertekre bérletet vásároltak, azoknak erre a koncertre a belépés INGYENES! A koncerten várhatóan vadiúj Tankcsapda nótákat is hallhatunk, ugyanis a zenekar két szám megírásán munkálkodik, melyeknek élő premierje várhatóan az október 2-i parkos koncert lesz.

Tankcsapda

Költözik a zenekar, na persze nem Debrecenből. Bő tíz évig ugyanaz a próbaterem volt a zenekar főhadiszállása, ahonnan most egy tágasabb, komfortosabb helyre teszi át székhelyét a zenekar. Tavaly felröppent a hír, hogy az önkormányzattól kapnak egy felújításra váró helyiséget, de végül nem oda költöznek, mert annak az épületnek a felújítása rengeteg pénzbe került volna, amit teljes egészében a zenekarnak kellett volna állnia. A régi helyről viszont menni kellett, mert többször is leszakadt a mennyezet, patkányok és egerek hada volt a friss számok első hallgatósága. Így megköszönték az önkormányzatnak a felajánlást és maguk kerestek új próbahelyet, ami még kialakítás alatt áll.

Tavaly a 30 éves jubileumot a zenekar a hollywoodi Whiskey A Go Go klubban ünnepelte, ahonnan akkor élőben közvetítették a koncertet. Nemrég megérkezett az amerikai miniturnén készült turnéfilm. A közel félórás filmben végig nyomon követhetjük, mit csináltak a Tankok a tengerentúlon.

Tankcsapda signature Jim Beam jelenik meg hamarosan, aminek a teljes bevételét egy jótékonysági alap kapja majd meg.

Tankcsapda

És ami talán az egyik legnagyobb durranás lehet az évben, hogy egy olyan Tankcsapda-koncertet tervez a zenekar, ami nem online lesz, hanem ténylegesen látható lesz a zenekar. Ennek előkészületei éppen zajlanak és hamarosan hírt adnak róla, hogy hol és miként lesz ez megvalósítható úgy, hogy a kötelező előírásokat és szabályokat betartsák.

Megosztás