A koronavírus terjedése nagyban befolyásolja a koncerteket, szinte minden rendezvényt, turnét lemondanak. Erre kényszerült a Tankcsapda is, akik éppen Európa-turnéjukat szakították meg a hatósági intézkedések miatt, de amikor kiderült, hogy nem folytathatják a turnét, akkor az elsők között hozták nyilvánosságra, hogy „zártkapus”, online koncertet fognak adni. Azóta sokan követték példájukat, voltak akik próbatermi koncertet közvetítettek a neten.

Tankcsapda

A Tankok azt ígérték, hogy a hozzájuk méltó, színvonalas koncertet fognak adni, profi stábbal. Aztán az élet majdnem közbeszólt és keresztülhúzta a számításaikat, ugyanis az eredeti elképzelés szerint a debreceni Roncsbárból lett volna a közvetítés, de aztán az újabb szabályok miatt oda sem mehettek. Ekkor dobott mentőövet a srácoknak a Debrecen TV, akik felajánlották a stúdiójukat és technikájukat, helyet adva a különleges koncertnek.

 

 

Tankcsapda

A koncert előtti rövid Facebook-bejelentkezésben szó volt az elmúlt időszakról, hogy miért is került megszervezésre ez a koncert és mik a további tervek. A zenekar „válságstábja” már az elkövetkezendő időkre tervez, amíg személyesen nem tudnak találkozni a rajongókkal, addig online felületeken keresztül lehet majd kapcsolatot tartani a zenekarral. Ennek mikéntjére hamarosan fény derül. A közel másfél órás koncertet több kamerával közvetítették, ahol az új lemez számai mellett korábbi klasszikusok voltak műsoron. A koncert alatt a rajongók kérdezhettek a zenekartól, akik a maguk módján válaszoltak is, Fejes Tomi szerint a karantén végére ők lesznek az új Pa-Dö-Dő, mert annyit kajálnak Sidivel.

Az élő közvetítést közel 25 000 ember nézte, a koncert alatt a rajongók folyamatosan töltötték fel a netre, ki milyen „körítéssel” nézi a koncertet. A MOL YouTube-csatornáján közvetített koncert nézettsége már átlépte a 150 000-es határt. Aki kíváncsi erre a különleges – és a zenekar reményei szerint utolsó – alkalomra, az megtekintheti a koncertet.

A sok felszabadult idejüknek köszönhetően elkészült a saját YouTube-csatornájuk újabb epizódja, vasárnap (22-én) felkerül a netre a Tank TV legújabb, extra hosszúságú része.

(A címlapképet Kandert Szabolcs készítette.)

Megosztás