Bob Katsionis multihangszeresre nagy hatással volt az Iron Maiden, akiknek a zenei karrierjét köszönheti, ezért egy olyan albumot hozott össze Maiden-fanatikus zenészekből, aminek a zenei anyagára nagy hatást gyakorolt a „Vasszűz”.

A Bob Katsionis neve melletti zárójelben lévő formációk elég érdekes történetet mesélhetnek egy nyughatatlan zenészről, aki állandóan feszegeti a zenei határait. A korai idők Nightfall-féle dark metaljától a Septic Flesh black metalján és az Outloud zenekar csillámporos AOR muzsikáján át egészen a német power metalos Serious Blackig – akik a legújabb lemez elkészültében nagy segítséget kaptak Bobtól – igen széles a skála. Ne feledkezzünk meg arról se, hogy 15 évig Gus G. mellett játszott a Firewindben, dalszerzőként serénykedett a Kamelotban és útjára indította a Warrior Path zenekart is! Mindezek mellett hat instrumentális szólóalbumot is készített, így elmondható, hogy Bob mindig is rendkívül termékeny erőt jelentett a feltörekvő görög heavy metal színtéren.

 

 

Legújabb „gyermeke”, a Stray Gods, amelyet erősen inspirált az Iron Maiden iránti rajongása, a hamarosan utcára kerülő debütáló album készen áll arra, hogy kiüsse a hangfalakat. „A 2020-as év elején voltam először zenekar nélkül, mióta 1992-ben elkezdtem gitározni – mesélte Bob. – Különleges érzés volt, mivel úgy éreztem, hogy nem egy adott zenekar vagy projekt számára kell zenét csinálnom, ehelyett egyszerűen azt írhatok, amihez kedvem van. A világjárvány első hónapjaiban kiadtam egy 16 bites fiktív videójáték soundtrackjét, felépítettem az új stúdiómat és a Warrior Path új albumán dolgoztam, végre rengeteg időm volt az inspiráció kiélésére. A 2020. decemberi második nagy globális zárlat alatt egyszerűen elővettem a Fender gitáromat, rácsatlakoztam a Marshallomra és elkezdtem írni néhány dalt az Iron Maiden stílusában, csak úgy a móka kedvéért, egy héttel később már elég anyag volt egy teljes albumhoz. Aztán rájöttem, hogy ebből valami jelentősebb dolgot kéne kreálni, és hogy más mega-Iron Maiden-fanokat kéne találnom, akik kreatívan hozzá tudnak járulni ehhez a projekthez.

Az első választás Thanos Pappasra esett, aki a Scar Of The Sun dobosa és aki Görögország egyetlen Bruce Dickinson tribute bandáját, az Urizent is vezeti. Aztán a másik kézenfekvő választás a basszusgitáros Gus Macricostas volt, aki most az Egyesült Királyságban él és Biff Byford szólózenekarában játszik. Még 2002-ben játszottunk együtt és mindig is tudtam, hogy mekkora Steve Harris-rajongó. Ami az énekest illeti, az egy kicsit nehezebb volt. A kézenfekvő választás néhány YouTube-os Bruce Dickinson-hangimitátor lett volna, de valami profibb megoldást akartam. Ekkor jött Dan Baune barátom, aki a Monument zenekar gitárosa – és aki néhány vendégszólót játszik is az albumon – és ő Artur Almeidát javasolta a portugál NWOBHM-stílusú Attick Demons zenekarból, aki totálisan profi és remek ember. Büszke vagyok az eredményre és alig várom, hogy ti is halljátok, mit hoztunk össze!

Iron Maiden- és heavy metal-rajongó vagyok, mióta 1988 egyik estéjén láttam a Can I Play With Madness videóját. Ez az album köszönetnyilvánítás annak a zenekarnak, amely befolyásolta a jövőmet, az életem alakulását, és egyben az egyik legőszintébb zenei kiadvány, amit valaha készítettem.”

Bob egy kis ízelítőt osztott meg a világhálón a készülő albumról, amely a képre kattintva indul el:

Bob Katsionis

Megosztás