A Bruce Dickinson hangú brazil YouTube-sztárt felkarolta a Frontiers Music és írattak neki egy Iron Maiden stílusú lemezt, amiről már le is gurult az első dal.

Icon Of Sin

Raphael Mendes a YouTube-világában vált népszerű figurává annak köszönhetően, hogy pofátlanul telerakta a legnépszerűbb videómegosztó portált Iron Maiden-feldolgozásokkal. Ráadásul 2020 elején elindított egy sorozatot „Mi lenne, ha Bruce Dickinson más zenekarokban énekelne?” címmel. Bruce Dickinsonra valóban emlékeztető hangját és manírjait például Megadeth-, Helloween– és Dio-feldolgozásokban kamatoztatta. Így jutott el a neve a Frontiers Musichoz is, amikor a kiadó első embere, Serafino Perugino új tehetségek után kutatott.

 

 

A Frontiers Music az utóbbi időben egyre gyakrabban dolgozik együtt dél-amerikai tehetségekkel, és arra gondoltak, hogy Raphaelt összehozzák a curitibai metálszcéna két kiváló zenészével – Sergio Mazullal, a Semblant énekesével és Marcelo Gelbckével, a Landfall gitárosával –, akik már mindketten megvillanthatták tehetségüket a Frontiersnél. Noha zenekaraik zenéje meglehetősen különbözik egymástól, mindketten rajonganak a hagyományos heavy metalért, és tudták, hogy olyan zenét tudnának készíteni Mendes számára, amiben kieresztheti a hangját. Így született meg az Icon Of Sin.

 „A zene a szenvedélyem, az életformám. Fantasztikus élmény volt az Icon Of Sin-albumon dolgozni. A dalok igazán energikusak, felébresztettek bennem valamit, amit már régóta nem éreztem egyetlen heavy metal album iránt sem” – így nyilatkozott a frontember a lemezzel kapcsolatosan, amelyről a Shadow Dancert mutatták be elsőként. Ha behunyod a szemed, szinte hihető, hogy maga Dickinson énekel a dalban! Az ’Icon Of Sin’ április 16-tól lesz kapható, a CD már előrendelhető.

’Icon Of Sin’ dallista:

01. Icon Of Sin
02. Road Rage
03. Shadow Dancer
04. Unholy Battleground
05. Nightbreed
06. Virtual Empire
07. Pandemic Euphoria
08. Clouds Over Gotham
09. Arcade Generation
10. Hagakure (Intro)
11. The Last Samurai
12. The Howling
13. Survival Instinct

Icon Of Sin

Megosztás