Nyugalom, Bruce Dickinson nem csapott fel hivatásos katonának, csak a Királyi Légierő tiszteletbeli kapitányává választották.

Bruce Dickinson - Iron Maiden

Tette mindezt azért is, mert szeretne bekerülni a légierő kardcsapatába. Az énekesről köztudott, hogy a repülés mellett a vívás a másik nagy szenvedélye.

 

 

Dickinson hivatalosan is felesküdött tagja a hadseregnek, így kapta meg a tiszteletbeli rangot. Már decemberben felvette a kapcsolatot velük, érdeklődve, hogy tudná-e a légierőt képviselni a sportban. Korábban részt vett általuk szervezett versenyeken, és az ott nyújtott teljesítmény lehetővé teszi, hogy az énekes a légierő színeit képviselje a júniusi nemzetközi ’Interservice’ versenyen.

2013-ban Dickinson kiállt egy meccsre a norvég Bartosz Piaceskivel, aki ezüstérmet szerzett a londoni olimpián 2012-ben. Bár kiválóan vívott, alulmaradt. „Alacsony, de nagyon gyors, ez a fegyvere – jellemezte őt Piaceski. „Ahogy rohangálok körbe a színpadon, az nagyon hasonlít a vívásban való mozgáshoz.” – mondta Dickinson, kapcsolatot keresve a kedvenc sportja és rocksztársága közt.

Megosztás