Egy újabb visualiser videót tett közzé Steve Vai a YouTube-oldalán, ezúttal a második kislemeznek választott Zeus In Chainst ismerhetjük meg a hónap végén megjelenő ’Inviolate’-ről, és az is kiderül, honnan jött a cím.

Steve Vai

A Favored Nations és a Mascot Label Group közös gyermekeként lát napvilágot január 28-án Steve Vai következő nagylemeze, amelyen nemcsak az instrumentális zene határait feszegeti a virtuóz, hanem a hangszer lehetőségeinél is elment a végsőkig. Az ’Inviolate’ nyitódalában hallhatjuk majd azt az egytestű, kétfejű, háromnyakú teremtményt megszólalni, amit Hydrának nevezett el. Új anyagáról így mesélt a gitáros korábban: „Nagyon Steve Vai-os lett, bármit is jelentsen ez. Egyszerűen csak nagyon őszinte muzsika. Sok lemezem hosszú, koncepcióval teli, a játékom történeteket mesél el, de ezen a lemezen semmi ilyesmi nincs. Ez kilenc eléggé tömör, teljesen instrumentális kompozíció, amit fel akartam venni, hogy aztán kimehessek és élőben is eljátszhassam az embereknek.” A Little Pretty után érkezett a Zeus In Chains, amelyről így mesélt a szerzője: „A dal címét akkor találtam ki, amikor visszahallgattam a kész felvételt. Közvetlenül a szóló előtt van egy súlyos kiállás egy disszonáns magas hanggal, ami úgy hangzik, mintha Zeust láncra verték volna. Ez művészet, bármit kitalálhatsz, amit csak akarsz, és az máris legitim.” A Mascot Label Group webshopjában CD, fekete vinyl, márványozott arany vinyl variációban előrendelhető az újdonság. Utóbbiból, aki még siet, dedikált példányt is kifoghat.

 

 

A gitáros 2021 folyamán már megosztott néhányat legújabb műveiből, köztük találjuk a Knappsack címűt, amelyet a vállműtétje után komponált és rögzített még úgy, hogy a jobb karja kötésben volt. A nagylemezen helyet kapott a korábban szintén bemutatott Candle Power is, ezt viszont teljes egészében újravette. Ezekkel együtt már a negyedik publikussá vált dal a hó végén megjelenő nagylemezről a Zeus In Chains, melyet Steve így ajánlott közösségi oldalán: „Sütkérezz a zene óceánjánál, melyet egy torzított 7 húros gitár tömör akkordjaiból és finom dallamaiból hoztam létre ebben a számban!”

Megosztás