Bő két hét múlva jelenik meg a legendás bluesgitáros új lemeze, amelyet brit előadók inspiráltak és a londoni Abbey Road Stúdióban vett fel. A Royal Tea már a negyedik dal, mely a megjelenés előtt a YouTube-on landolt.

Joe Bonamassa

Az október 23-án megjelenő ’Royal Tea’ a londoni Abbey Road Stúdióban készült és tíz vadonatúj szerzemény hallható rajta. A komponálásban részt vett Bernie Marsden, aki a Whitesnake gitárosaként vált ismertté, és a kiváló zongorista, Jools Holland. A szövegeket Pete Brown írta, aki annak idején a Cream sorait szedte rímekbe. „Ez a kaland már régóta rajta van a bakancslistámon. Az, hogy a dalok Londonban készültek, megtette a hatását, mert hamisítatlan brit zene lesz. Bernie és én félszavakból is értjük egymást, egy rugóra jár az agyunk.” – elemezte Bonamassa a munkálatokat, aki gyermekkorában apja brit blueslemezgyűjteményén szocializálódott. A Cream mellett olyan példaképeket emleget, mint Jeff Beck, John Mayall & The Bluesbreakers, Eric Clapton és a Led Zeppelin.

 

 

Természetesen ezúttal is Kevin Shirley ült a produceri székben, a felvételeken Bonamassa régi társai játszanak, úgymint Michael Rhodes basszusgitáros, Anton Fig dobos, billentyűkön pedig most is Reese Wynans. A ’Royal Tea’ tartalmából korábban a Why Does It Take So Long To Say Goodbye, a When One Door Opens és az A Conversation With Alice című dalokat hallhattuk, ezekhez jött negyedikként a Royal Tea.

Megosztás