A tavaly elhalasztott ‘Acoustic Adventures – Volume One’ kiadása is átkerült az újonnan alakult Atomic Fire Recordshoz, és elvileg még idén jön a folytatás. A mai megjelenést a For The Sake Of Revenge videójával ünnepelte a banda.

Sonata Arctica

A téli hidegben eljött az idő, hogy a kanapéra gömbölyödve elbújjunk a kinti hideg sötétség elől, és a Sonata Arctica tökéletes háttérzenét biztosít a kandalló előtti meghitt órákhoz a kétrészes ‘Acoustic Adventures’ album első részével, amely mától kapható. A dallamos metált játszó finn csapatnak mindig is egyedi hangzása volt, amelyet az érzelmek széles skálája és egy csipetnyi melankólia jellemzett. Most megjelent a zenekar első akusztikus albuma, amely a találó ‘Acoustic Adventures – Volume One’ címet viseli. „Az akusztikus Sonata Arctica évek óta formálódik – mondta korábban Tony Kakko énekes. – Ennek első megnyilvánulása az évek során megjelent néhány akusztikus változat mellett az ‘Acoustic Adventures Tour’ volt 2019-ben, ami nagy sikernek bizonyult, ez adta az ötletet, hogy ezeket a dalokat ilyen formában is rögzítsük és kiadjuk egy albumon. Vagy két albumon, legalábbis kezdetnek. A dalaink mindig gyönyörű dallamokra épültek, ami megkönnyíti, hogy átalakítsuk és áthangszereljük őket. Meg kell jegyeznem, hogy sok dal nagyon jól működik akusztikus köntösben is. Az ‘Acoustic Adventures – Volume One’ lesz az első rész, majd ezt követi egy második is 2022-ben, de sok-sok dal van, amelyeket le kellett hagynunk ezekről a ‘Volume One’ és ‘Volume Two’ albumokról, úgyhogy mi sem tetszene jobban, mint néhány további rész hozzáadása a jövőben és alig várom, hogy a lehető leghamarabb újra turnézhassunk velük!”

 

 

A ma megjelenő lemez producere Mikko Tegelman volt, a kiadás tiszteletére készített kisfilmet pedig Joonas Berghäll készítette a For The Sake Of Revenge-hez. Henrik Klingenberg billentyűs kommentárja a dalhoz: „A For The Sake Of Revenge eredetileg az ‘Unia’ albumra készült 2007-ben, és egy kicsit furcsa volt – igazából az egész album az volt –, mégis valahogy sikerült most más megvilágításba helyeznünk ezt a dalt és teljesen új módon bemutatni a lényegét. Annyira jó lett, hogy még videóklipet is kellett készítenünk hozzá. Hihetetlenül szerencsések voltunk, hogy az egyik nemzetközileg legelismertebb finn rendezővel, Joonas Berghällel dolgozhattunk együtt. Az általa kiválasztott álomcsapattal az erdőben, elhagyatott utakon és még a víz alatt is forgattunk, méghozzá itt, a szülővárosunkban, Kemiben. Nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel, a dal és a klip egyaránt jól sikerült, élvezzétek!”

A lemezhez kapcsolódó akusztikus turné októberben indul és hozzánk november 25-én ér el, addigra állítólag piacra dobják a második részt is.

Az ‘Acoustic Adventures – Volume One’ dallistája:

01. The Rest Of The Sun Belongs To Me
02. For The Sake Of Revenge
03. A Little Less Understanding
04. Alone In Heaven
05. Tallulah
06. Don’t Say A Word
07. As If The World Wasn’t Ending
08. Paid In Full
09. Tonight I Dance Alone
10. The Wolves Die Young
11. Wolf & Raven
12. On The Faultline

Sonata Arctica - Acoustic Adventures - Volume One

Megosztás