Nem spórolt a dalokkal 11. nagylemezén a heidenheimi gitáros, 15-öt pakolt fel a két hét múlva megjelenő ‘The Fire Inside’-ra. A cherokee indián felmenőkkel rendelkező énekessel készített lemez igazán amerikai hangzású lett. Teszteld a Spend The Night With Me videóklipjében!

Siggi Schwarz

Február 19-én jelenik meg a német gitáros és producer, Siggi Schwarz új albuma ‘The Fire Inside’ címmel, a kiadó a Siggi Schwarz Music és a Pride & Joy Music. Eddig két dalt mutattak be a lemezről, ezek alapján kellemes blues alapú rockmuzsika várható, a lemezhez egy amerikai énekest szerződtettek Dave Schaefer személyében. Nem újdonság ez Sigginél, karrierje során olyan zenészekkel készített lemezt a stúdióban vagy állt a színpadon, mint Michael Schenker (MSG, ex-Scorpions, ex-UFO), Steve Lukather (TOTO), Bernie Marsden (ex-Whitesnake), Geoff Whitehorn (Roger Chapman, Procol Harum), Leslie West (Mountain) és Billy Gibbons (ZZ Top).

 

 

A ‘The Fire Inside’ összes dalát Siggivel közösen írta a New York-i őslakos és az amerikai hadsereg veteránja, Dave Schaefer, aki történetesen a németországi Grafenwoehrben állomásozott Németországban, akárcsak Elvis. Az amerikai őshonos – cherokee indián – vér és temperamentum érezhető és hallható erős és kifejező énekében, valamint intelligens szövegeiben és fülbemászó, együtt éneklős dallamaiban, Siggi Schwarz pedig tehetségének széles spektrumát vonultatja fel gitárján. Ezek egyszerű, dallamos, nyers és alapvetően k.rvára amerikai stílusú dalok! Nincs más, csak az ének, gitár, basszus és dob, és ez visszavezet minket a rock gyökereihez! Hogy ezt a fantasztikus húzású élő hangzást elérjék, az alapokat együtt, élőben vették fel a stúdióban. Schwarz dalaiban újjáéled a legendás ’70-es és ’80-as évek rockkorszaka.

2011-ben tribute albumot adott ki a legendás gitáros, Gary Moore emlékére, aki abban az évben hunyt el. A lemezen közreműködött Gary Moore és a Whitesnake volt basszusgitárosa, Neil Murray, valamint a TOTO gitárosa, Steve Lukather is. Emellett Siggi Schwarz volt a producere a Michael Schenker Group 2005-ös ‘Tales Of Rock N’ Roll’ és 2008-as ‘In The Midst Of Beauty’ lemezeinek is. Siggi több éven át Michael Schenker gitárpartnere volt, akivel több koncertet is adtak és három további lemezt készítettek. Hosszú és figyelemre méltó pályafutása során rendszeresen lépett fel olyan rocklegendák előtt, mint Bryan Adams, a Santana, The Who, a Foreigner, a Scorpions vagy a ZZ Top.

A Spend The Night With Me már a lemez második bemutatott dala, ehhez videóklipet is készítettek, az elsőt, a Badasst csupán audióklipen hallgathatjuk meg.

A ‘The Fire Inside’ dallistája:

01. Spend The Night With Me
02. Activated
03. Badass
04. Give It To Me
05. Lockdown Love
06. Cheap Love
07. Daydreamer
08. Get Together
09. Rockin’ Through The Night
10. Burning Out
11. Love Is A Wave
12. B-Boogie
13. Simple Life
14. You Know Better
15. Super Hyperactive Boy (CD bónuszdal)

Siggi Schwarz - The Fire Inside

Megosztás