Kissé megszőrösödve, de visszatért Helge Engelke, a Fair Warning gitárosa, hogy hosszú kihagyás – 14 év – után elkészítse a Dreamtide negyedik lemezét. A Stop Being Deep az első kimásolt kislemez a júliusban megjelenő albumról.

Dreamtide

A Dreamtide nevű német zenekart 2000-ben alapította Hannoverben Helge Engelke, aki régóta gitárosa a dallamos rockzenét játszó Fair Warningnak, de ott kevésbé bontakozhatott ki dalszerzőként, lévén, hogy a banda számait főként Ule W. Ritgen basszusgitáros jegyezte. Ezért hozta létre a Dreamtide-ot Olaf Senkbeil énekessel, CC Behrens dobossal, aki a Fair Warningban is kollégája volt, Torsten Luederwaldt billentyűssel, akit a Fair Warning turnébillentyűseként ismerhetünk, valamint Ole Hempelmann basszusgitárossal (ex-Thunderhead, jelenleg Running Wild). Ez a felállás 2001-ben felvette és kiadta a ‘Here Comes The Flood’ című lemezt, majd 2003-ban a ‘Dreams For The Daring’ címűt. 2007-ben a basszusgitárosi feladatokat Francis Buchholz (ex-Scorpions) vette át, 2008-ban már vele készült el a ‘Dream And Deliver’ című harmadik lemez, azóta viszont síri csend.

 

 

A jelenlegi felállásban a régi tagok, Senkbeil, Luederwaldt és Engelke mellett az újonc Lars Lehmann basszusgitáros, hozzájuk csatlakozott Horst Guntram Schlag dobos. A ‘Drama Dust Dream’, a Dreamtide negyedik albuma július 22-én jelenik meg a Pride & Joy Musicnál, és 12 dalával nem kevesebbet vállal, mint a rockzene irhájának megmentését a programozott hangszerektől, a hanyag produkcióktól, a monoton ütemektől és főként a feledéstől.

A 12 dal közül elsőként a lemezt nyitó Stop Being Deephez készített videóklipet mutatta be a kiadó, de a leleményesebbek a gitáros YouTube csatornáján már a Spin, az Around és a Dawn videóját is csekkolhatták. Most a mi segítségünkkel te is megnézheted mind a négy dalt. És ha nem bírod a várakozást július 22-ig, megsúgjuk: Japánban már múlt pénteken megjelent a lemez.

‘Drama Dust Dream’ dallista:

01. Stop Being Deep
02. Spin
03. Around
04. Ni Dos Ni Agua
05. All Of Us
06. Merciless Sun
07. Dawn
08. One Rule
09. Drop The Curtain
10. A Fairy Prank
11. For The Fairies
12. Leisure Saints

Dreamtide - Drama Dust Dream

Megosztás