Igazi sztárparádé segített Sebastian Bachnak új szólóalbuma elkészítésében, a kiadó nevét egyelőre titokban tartják.

Február elején a Skid Row egykori énekese a közösségi médiában osztott meg fotókat, amin a legújabb lemezéhez készült demófelvételeket tartalmazó CD-k szerepelnek, és az alábbi üzenetet csapta melléjük: „14 vadiúj dal egy új albumhoz! Köszönet a közreműködőknek és mindazoknak, akik kisegítettek! Ha szereted az első három Skid Row-albumot és a szólólemezeimet, akkor ezt is szeretni fogod.”

 

 

Ismert zenészek egész sora segítette Bachot az írás és a felvételek során, a díszes társaság így néz ki: Bobby Jarzombek (Sebastian Bach, Fates Warning, Halford), Orianthi (Alice Cooper, Michael Jackson, Richie Sambora), John 5 (David Lee Roth Band, Marilyn Manson, Rob Zombie), Steve Stevens (Billy Idol, Vince Neil, Peter Criss), Devin Bronson (Sebastian Bach, Theory Of A Deadman, Sum 41), Brent Woods (Sebastian Bach, Vince Neil, Wildside), Andy Sanesi (Missing Persons, Carl Verheyen, Scott Henderson), Kevin Chown (Tarja, Paul Gilbert, Chad Smith’s Bombastic Meatbats), Robbie Crane (Lynch Mob, Black Star Riders, Ratt), Eli Santana (Incite, Huntress, Holy Grail), Brendon Hall (Exodus, The Aristocrats, Zimmers Hole), Jeffrey Steele (Keith Anderson, Billy Ray Cyrus, Miley Cyrus), Isaac Carpenter (Awolnation, The Exies, Adam Lambert), Doug Bossi (Los Lobotomys, David Coverdale, The Mustard Seeds) és Jeremy Colson (Michael Schenker Group, Steve Vai, Marty Friedman). „Meg köszönet egy billentyűs csávónak, akinek nem emlékszem a nevére.”

A múlt hónapban Sebastian egy interjúban már említette, hogy új albumon dolgozik, de nem volt hajlandó megnevezni a kiadót: „Van egy új amerikai kiadóm, és ebben az átkozott karanténban új lemezen dolgoztam. Csak annyit tehettem, hogy küldözgettem a fájlokat a zenésztársaknak, de ez nem annyira izgalmas, mint együtt lenni egy stúdióban. Taylor Swift biztosan együtt él az egész zenekarával, nem tudom, hogy működik ez nála. Az album nagyon súlyos lesz, sok szempontból a 2007-es ’Angel Down’ folytatása, igyekszem a zenei pályám legjobb lemezét elkészíteni.”

Bach még 2018-ban nyilatkozta egy rádióműsorban, hogy megállapodást kötött egy amerikai székhelyű heavy metal kiadóval, amely segít neki elkészíteni egy mérföldkőnek számító albumot (a 2014-es ’Give ‘Em Hell’ óta nem adott ki teljes játékidejű stúdiólemezt). Bár korábban azt mondta, hogy a következő anyaga kevésbé lesz agresszív zeneileg, azóta megváltozott a véleménye. „Nos, mielőtt az új lemezszerződést megkötöttük, arra gondoltam, hogy inkább egy akusztikus jellegű lemezt készítek, mert annak jött el az ideje. Megcsináltam az ’Angel Down’-t, amire nagyon büszke vagyok, azután jött a ’Kicking & Screaming’, ami szintén nagyszerű lemez, majd a ’Give Em Hell’, nem is beszélve az ’ABachalypse Now’-ról, ami egy háromlemezes szett. Sok lemezt adtam ki és az utolsó – a befektetett idő és energia ellenére – nem kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemelt volna, tehát úgy voltam vele, hogy ha kiadok egy újabb heavy metal / hard rock albumot, akkor segítségre lesz szükségem. Szükségem van egy támogató közösségre, amely ugyanannyit tesz bele a projektbe, mint én. Most úgy tűnik, hogy ez megvalósul, ezért változott az álláspontom.”

Megosztás