Megérkezett az első dal Jon Schaffer és az egykori Iced Earth-frontember, Matt Barlow közös albumáról. Az összefogás ellenére szóba sem került annak a lehetősége, hogy Barlow visszatérjen egykori zenekarába.

Schaffer / Barlow Project

2011 után ismét együtt zenél az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer és az egykori frontember, Matt Barlow. A két zenész Schaffer / Barlow Project név alatt fogott össze és egy karácsonyi EP-vel lepik meg a rajongókat. „Ez egy olyan dolog, amiről már évek óta beszélünk Jonnal, és úgy alakult, hogy eljött hozzá a megfelelő idő – mondta Barlow. – Úgy döntöttünk, hogy lesz itt néhány karácsonyi klasszikus, amihez hozzáadjuk néhány Iced Earth-dal újragondolt változatát.”

Az öt karácsonyi tétel mellett két Iced Earth-klasszikus, a Watching Over Me és az I Died For You felújított változata kerül fel a ’Winter Nights’ EP-re, ami a duó Kickstarter-oldalán már meg is rendelhető. Jon egyébként egy könyv kiadására is készül, mely a ’Wicked Words And Epic Tales’ címet kapta, és mi is írtunk róla. A szóban forgó karácsonyi albumról, a ‘Winter Nights’-ról az első dal, a We Three Kings máris meghallgatható. Az együttműködés egyébként nem jelenti azt, hogy Barlow visszatér az Iced Earthbe, ezt egy interjúban külön kiemelte a két zenész.


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás