Hivatalosan pénteken jelent meg az Iced Earth ‘Bang Your Head’ című dupla koncertlemeze, ám az óvatos első nyomás már egy héttel a megjelölt dátum előtt gazdára talált elővételben. Úgy látszik, a rajongók máris megbocsátottak Jon Schaffernek.

Iced Earth

Jon Schaffer nevét az amerikai elnökválasztás óta csak a tüntetésen való részvétele és bebörtönzése kapcsán hallottuk, társai elhatárolódtak tőle, a zenekar gyakorlatilag földbe állt. Azóta vádalkuval kiszabadult és idén új koncertalbumot jelentetett meg. Az Iced Earth 2016-ban meghívást kapott, hogy lépjen föl július 16-án a Bang Your Head fesztivál headlinereként. Bár a zenekar épp a stúdióban dolgozott a következő, 2017-es ‘Incorruptible’ című lemez kompozícióin és előkészületein, elfogadták az ajánlatot. A koncert szervezője az 1996-os ‘Dark Saga’ album teljes végigjátszását szerette volna, hogy megünnepeljék annak 20. évfordulóját. A stúdiómunkák azonban annyira lekötötték a zenekart, hogy úgy érezték, az időbeli korlátok miatt nincs mód arra, hogy a teljes albumot betanulják. A műsor így is meglehetősen ‘Dark Saga’-központú lett, de a zenekar diszkográfiájának számos korszakát érinti, valamint 3 számot játszottak az akkori legfrissebb, 2014-es ‘Plagues Of Babylon’ kiadványról is, így ezeket a dalokat most először hallhatjuk élő felvételen. Ez a koncertlemez megörökíti Troy Seele gitáros egyik utolsó fellépését a zenekarral, ő nem sokkal később távozott, hogy többet lehessen együtt a családjával. A koncertfelvételen az Iced Earth alapítója és gitárosa, Jon Schaffer, valamint Brent Smedley dobos, Luke Appleton basszusgitáros és Stu Block énekes hallható még rajta kívül.

A ‘Bang Your Head’ május 27-én jelent meg hivatalosan, de már egy héttel korábban elfogyott az első nyomás minden egyes példánya. Ám megnyugtatták a hoppon maradt rajongókat, hogy elindítják az utángyártást és senki sem marad Iced Earth-lemez nélkül, aki szeretné.

Az Iced Earth ‘Bang Your Head’ lemezének dallistája:

CD 1:

01. Dark Saga
02. Plagues Of Babylon
03. Democide
04. Vengeance Is Mine
05. Burning Times
06. Pure Evil
07. I Died For You
08. Cthulhu
09. Damien

CD 2:

01. Slave To The Dark
02. A Question Of Heaven
03. My Own Savior
04. Dystopia
05. The Hunter
06. Watching Over Me

Iced Earth - Bang Your Head

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!