Az orosz győzelem napjának alkalmából egy orosz nyelvű dal feldolgozásával jelentkezett a Sabaton, ezzel tisztelegve a második világháborúban harcoló bátor szovjet férfiak előtt.

Sabaton

A svéd csatametálosok a második világháborúban harcoló szovjet haderő előtt tisztelegve jelentették meg legújabb dalukat, amelyet a május 9-i győzelem napjához igazítva adtak ki. A Defence Of Moscow nem saját szerzemény, hanem egy Radio Tapok-feldolgozás, akik hatalmas rajongótáborral rendelkeznek a szláv nyelvű országokban. A zenekar azzal szerzett népszerűséget, hogy rock- és metáldalokat dolgoztak fel orosz nyelven. A Defence Of Moscow egyébként a Sabaton és Radio Tapok egy korábbi együttműködésének a folytatása, ugyanis a ‘The Great Tour’ turné moszkvai állomásán a Tapok is színpadra lépett a The Attack Of The Dead Men című dal közben. Hogy a Defence Of Moscow megkapja a megérdemelt tiszteletet, a banda kiad egy szigorúan limitált 7 hüvelykes vinyl lemezt piros színben, amely kizárólag május 7-e és 9-e között rendelhető.

 

 

A zenekar basszere, Pär Sundström így nyilatkozott a dallal kapcsolatban: „Május 9-e Oroszországban a győzelem napja, a második világháborúban a nácik felett aratott győzelem emlékére. Idén mi is részt veszünk a megemlékezésben azzal, hogy kiadunk egy dalt, amivel a moszkvai csatában harcoló bátor férfiak előtt tisztelgünk. A dalt barátunk, a Radio Tapok írta, méghozzá oroszul. Ez egy nagyon erős nóta, szóval úgy gondoltuk, van értelme a Sabatonnak megpróbálnia egy tiszteletreméltó feldolgozást készíteni belőle.”

Megosztás