Az ünnepek előtti napokban felpörögtek az események a Sabaton háza táján. Előszedtek egy nótát a kettővel korábbi albumról, amihez most klipet készítettek, részletet mutattak be egy vadiúj nótából és bejelentették stúdióba vonulásukat.

Sabaton

A svéd csatametálos Sabaton néhány nap múlva belép a stúdióba, hogy megkezdjék a következő albumuk felvételét. Az utolsó, ’The Great War’ lemezüket 2019 júliusában adták ki, ami teljes egészében az első világháború történeteit feldolgozó konceptalbum volt, az akkor 20 éves zenekar anyaga a Nuclear Blastnél jelent meg.

 

 

A zenekar karácsonyi videóüzenetében hozta nyilvánosságra az új lemez felvételének hírét: „Üdvözlünk mindenkit! Karácsony este van és megragadnánk az alkalmat, hogy köszönetet mondjunk mindenkinek, fantasztikus rajongók vagytok, még ezekben a nehéz időkben is. Van azonban néhány jó hírünk, többek között az, hogy néhány nap múlva stúdióba vonulunk és felvesszük a következő Sabaton-albumot.”

December 23-án a zenekar rövid részletet adott ki egy vadonatúj nótából. A YouTube-klip mellé egy üzenetet is csatoltak a srácok: „Fogadjunk, nem láttad előre, hogy ez jön… Készen állsz egy új Sabaton-számra? Ne várj tovább! Hallgasd meg most ezt az előzetest a közelgő dalok egyikéből…”

A hét elején a feliratkozók száma átlépte az egymilliót a zenekar YouTube-csatornáján. Ennek megünneplésére, az Adventi naptáruk részeként egy meglepetéssel szolgáltak. Egy animációs videót jelentettek meg a No Bullets Fly himnuszhoz, ami még a ’Heroes’ albumon jelent meg. A klip Franz Stigler és Charlie Brown pilóták történetét meséli el. Mikor Charlie repülőgépe és a pilóta is megsérült, Franz úgy döntött, hogy a lelövése helyett a saját életét kockáztatva biztonságba kíséri. Mindketten túlélték és több mint 50 évvel később újra találkoztak, nagyon jó barátok lettek. Ez a történet 1990-ig nem került nyilvánosságra.

Megosztás