A Conception újjáalakulásának idején egyszer már nyilatkozott korábbi zenekarával, a Kamelottal kapcsolatban Roy Khan, azonban az énekes egy friss interjúban sokkal részletesebben beszélt arról, miért hagyta el Thomas Youngbloodékat.

Roy Khan

Egy friss podcast interjúban ismét arról kérdezték a Conception frontemberét, Roy Khant, hogy miért lépett ki a Kamelotból 2011-ben. Az énekes korábbi nyilatkozatával ellentétben ezúttal sokkal részletesebben beszélt az okokról: „A Kamelot egyre népszerűbb lett, így legalább fél évet úton voltam minden egyes évben. Mivel családom volt, ez az egész kezdett darabokra szakítani, valamint akkoriban nem éltem túl egészségesen sem – ha lehet így fogalmazni –, emiatt pedig rengeteg hülyeséget csináltam. […] Valójában már évek óta tudtam, hogy ez hosszú távon nem fog működni, aztán hirtelen megtörtént. Összetörtem. Volt egy teljes nyaram – nagyjából hat-nyolc hét –, amikor alig aludtam, és totálisan megőrültem.”

 

 

Mindezek ellenére nehéz volt számára otthagyni a zenekart, ugyanis egész életében azért dolgozott, hogy eljusson arra a pontra, ahol akkor volt. „A valaha volt legjobb döntésem volt az, hogy kiléptem a Kamelotból. Fantasztikus dolog volt az életemben ez a zenekar, és a döntésemhez semmi köze Thomas Youngbloodnak, valamint a többieknek. Csak ahhoz, ahogyan éltem az életemet. Egyszerűen nem bírtam tovább, túlhajszolt voltam, állandóan dolgoztam. Még otthon is. […] Könnyű volt otthagyni a bandát, mert nem igazán volt más választásom, teljesen összetörtem, ugyanakkor nehéz is volt, mert tulajdonképpen egész életemben – legalább húsz évig – azért dolgoztam, hogy eljussak arra a pontra, ahol voltam.”

Khan sokévnyi kihagyás után nemrég visszatért korábbi csapatával, a Conceptionnel, 2020-as ’State Of Deception’ című lemezük pedig hamarosan ismét megjelenik, azonban kibővített, deluxe változatban.

Megosztás