Év elején jelentette be a holland ex-Whitesnake gitáros, hogy újjászervezi régi bandáját, mellyel David Coverdale-hez csatlakozása előtt készített három albumot. Ma osztotta meg az első dalt, a Shadows Of The Night címűt az új anyagból.

Vandenberg 2020

Persze ez nem is igazán újjászervezés, teljesen új csapatot hozott össze Ronnie Romeróval az élen. Csak a döntés a meglepő (és örömteli), hogy számos blues-rock album után (Manic Eden, Vandenberg’s Moonkings) 2020-ban visszatér a dallamos hard rock muzsikához, mellyel a ’80-as években aratta sikereit. Elsőként fel is vették akkori legnagyobb slágerüket, a Burning Heartot Romeróval.

 

 

Emellett kilenc vadonatúj nótát rögzítettek Rudy Sarzo (Ozzy Osbourne, Whitesnake) basszusgitárossal és Brian Tichy (Slash, Ozzy Osbourne, Foreigner) dobossal. Élőben viszont teljesen más felállásban nyomul majd a banda (ha véget ér a karantén).

„Ronnie Romero – ének, Adrian Vandenberg – gitár, Koen Herfst – dobok, Randy Van der Elsen – basszusgitár. Ez a négy srác akkorát szól majd, mintha 44 ember lenne. Sőt több…” – mondta csapatáról Adrian Vandenberg.

És az első új dal már meg is hallgatható a május 29-én megjelenő lemezről. Reméljük, hamarosan jönnek a további szemezgetések az új dalokból!

„Amigos! Bulizzuk végig a börtönbüntetésünket Quarantino Bayben! Ez a »Jailhouse Rock XXL DeLuxe«!” – üzente Adje a zenekar közösségi oldalán.

Dallista:

01. Shadows Of The Night
02. Freight Train
03. Hell And High Water
04. Let It Rain
05. Ride Like The Wind
06. Shout
07. Shitstorm
08. Light Up The Sky
09. Burning Heart – 2020
10. Skyfall

Vandenberg 2020 LP

Megosztás