Megérkezett a második előzetes a lengyel proggerek januárban megjelenő új albumáról, a dalhoz készült videó társrendezője maga a Riverside-frontember Mariusz Duda.

A 20 éves jubileumi turné előtt fejezte be a Riverside 8. albumának, az ’ID.Entity’-nek a munkálatait, a frontember Mariusz Duda így mesélt a ma debütált Self-Aware című dalról: „A Self-Aware összefoglalja az egész albumot. Arról szól, hogy manapság nehéz úgy élni egy társadalomban, hogy nem veszünk tudomást a változásokról. Nem lehet csak úgy passzívnak lenni, bezárkózni vagy elbújni egy erdő mélyére. Szükségünk van egymásra ahhoz, hogy változtassunk valamit az életünkben, nem lehet mindent egyedül megcsinálni. A »jobbnak kell lennem másoknál-nekem kell a legjobbnak lennem« nem jó mantra. Együttműködésre van szükségünk a célok eléréséhez. Fontos, hogy ez az üzenet nem egy szólóművésztől származik, hanem egy zenekartól, amelynek sikere leginkább a zenekaron belüli együttműködésben és a zenehallgatókkal való kapcsolatában rejlik.”
A hazai lemezboltokban is előrendelhető már az ’ID.Entity’, hagyományos CD mellett 2 CD, 2 CD+Blu-ray artbook, fekete és naracssárga vinyl verzióban.

 

 

Megosztás