A brit progrock csapat ötödik stúdióalbuma pénteken jelenik meg, amelyről már a harmadik kislemezdalt ismerhetjük meg.

Pure Reason Revolution

A Pure Reason Revolution ötödik stúdióalbuma ’Above Cirrus’ címmel jelenik meg május 6-án, a lemez a ’Eupnea’ folytatása, amely a 2019-es újraegyesülés után született. Ezúttal Jon Courtney, Chloë Alper és Greg Jong (aki 2005-ös távozása után ismét teljes értékű tagja a formációnak) egy radikálisan változó világban keresik zenéjükkel a jót, száműzve az elszigeteltséget és a bizonytalanságot.
A New Kind Of Evil és a Phantoms után harmadik kislemeznek a Dead Butterflyt választották, amelyről így mesélt Jon: „Brandenburgban egy kis birtokon található házikóba költöztünk, barátságos hely volt azok után, ami körülöttünk történt akkortájt. Sok időt töltöttünk a természetben. Egy nap a lányom egy sérült, vergődő pillangóra bukkant. Szomorúan látta, hogy elpusztul és azt, hogy mi nem tudunk rajta segíteni, innen származik a dal címe. Aztán találtunk egy hernyót, az élet megy tovább. Valószínűleg ez lett az egyik legkeményebb dalunk, mintha a Bring Me The Horizon találkozna a Smashing Pumpkinsszal és a Fleetwood Mackel.”
Az Inside Out Music webshopjában előrendelhető az ’Above Cirrus’ CD-n, fekete, világoszöld és halványlila színű vinyllemezen, a zenekar Bandcamp-oldalán pedig fehérben lehet előjegyezni.

 

 

Megosztás