Két stúdióalbum és egy koncertlemez után kenyértörésre került sor Peter Tägtgren és Till Lindemann között. Ennek okairól mesélt egy interjúban Tägtgren.

A svéd multiinstrumentalista Peter Tägtgren beszélt arról a döntéséről, hogy miért lépett ki a Lindemannból, melyet a német indusztriál metálos Rammstein énekesével, Till Lindemann-nal hozott össze 2013-ban.
„Két albumot készítettünk és volt egy turnénk, bebizonyítottuk, amit akartunk, ennyi. Már nem igazán vagyunk barátok Till Lindemann-nal, de ez nem is számít. Szóval, hogy rövidre fogjam, csináltunk valami nagy dolgot, ami felkavarta az állóvizet, és erre büszke vagyok. Elégedetten mondhatom, hogy nagyon produktívak voltunk, amikor együtt dolgoztunk, semmi sem hasonlított ahhoz, amit akkor elkezdtünk együtt csinálni. Csak ültünk és beszélgettünk olyan dolgokról, hogy »Milyen király lenne, ha ezt így csinálnánk«, és 10 perccel később már meg is volt. Till és énközöttem a kémia úgy működött, akár a dinamit. Csak egymásra kellett néznünk, és már el is kezdtünk zenét írni, ilyen egyszerűen ment. A legkönnyebben a stúdiómunkával haladtunk, évente több száz dalt is kiköphettünk volna magunkból, mert annyi ötletünk jött össze, nagyon passzoltunk egymáshoz. A világ egyik legnagyobb zenekara lehettünk volna, ha tovább folytatjuk, én mondom nektek. Őrületes volt. Én foglalkoztam a zenével, ő pedig az imázzsal. És eközben – mondhatni – segítettük egymást. De a turné őszintén szólva egyáltalán nem volt az én világom, és ezért nem is játszunk többé együtt. Így [Till] folytathatja a saját dolgait, én pedig foglalkozhatok a sajátjaimmal.”

 

 

A zenekar búcsúturnéjának mementóját ‘Live In Moscow’ címmel adták ki májusban.

Megosztás