Új zenéken dolgozik a Rammstein. A banda tavaly adta ki hosszú szünet után új lemezét, ennek ellenére máris a folytatáson agyalnak a zenekar dobosa szerint.

Rammstein

Tíz év szünet után jelent meg tavaly a Rammstein saját névre keresztelt albuma. A hozzá kapcsolódó turné második köre idén lett volna esedékes, azonban a járványhelyzet miatt ez 2021-re tolódott, a banda azonban nem tétlenkedik addig sem.

 

 

Christopher „Doom” Schneider, a zenekar dobosa a hétvégén az egyik német rádió vendége volt, ahol a műsorvezető arról kérdezte, hogyan foglalják el magukat a koronavírus-járvány idején. A zenész a következőt válaszolta: „Még mindig nagyon sok ötletünk és befejezetlen dalunk maradt az előző album elkészítésének idejéből. Találkoztunk a többiekkel és jelenleg az új számokon dolgozunk, illetve a meglévőket fejezzük be. De mindentől függetlenül, hogy ezek mikor jelennek meg új lemezként, jelenleg senki sem tudja.”

A Rammstein amerikai turnéja augusztus 20-án kezdődött volna a kanadai Québecben, de a járvány miatt azt is elhalasztották. Egyelőre nem tudni, mi lesz a körútnak sorsa, de állítólag már dolgoznak az új dátumok 2021-re történő átütemezésén. A jövő évi európai turné állomásai már megtekinthetőek a zenekar weboldalán, ahová természetesen a 2020-ra megváltott jegyek ugyanúgy érvényesek.

A banda tavalyi lemezéről ITT, a bécsi fellépésükről pedig ITT írtunk.

 

Megosztás