A Kiss frontemberének R&B bandája már 2015-ben bemutatkozott a színpadon, és közel hat év elteltével megjelenik a sokat ígért első lemez is.

Paul Stanley's Soul Station

Korábban írtunk róla, hogy a projektben Paul Stanley a Motown-vonalas soul/R&B zenék iránti rajongását éli ki. Merőben más ez, mint amit a Kissben megszokhattunk tőle, letisztult, egyszerű világ hangban és képben egyaránt. Az arénák hangulatát félretéve, maszkok, jelmezek, húszcentis talpú csizmák, mennydörgés és pirotechnikai parádé nélkül teremtenek klubhangulatot olyan nagy nevek dalainak a megidézésével, mint pl. Stevie Wonder, The Stylistics, The Temptations, Al Green, Marvin Gaye, Smokey Robinson vagy a Jackson 5.

 

 

Paul így nyilatkozott a másodállásáról: „Ezek a nagyszerű dalok szerintem többet érdemelnek annál, minthogy rapperek hangmintáivá degradálják őket, és nemcsak a tisztelet beszél belőlem, hanem látom, ahogy felcsillannak a szemek a közönség soraiban, mikor elkezdjük ezeket játszani. A Soul Station 15 tagja közül mindenki játszott már valakivel azok közül, akiknek a dalai a repertoárunkban vannak. Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, nagy élmény volt nálam összejönni és érezni, hogy ez a fajta zene összeköt minket. Ellentétben az olyan bandákkal, akik megcsinálták ezeknek az elbűvölő dallamoknak a saját felgyorsított, lélektelen változatát, mi tisztelettel, a részletekre is odafigyelve értelmezzük újra azokat, ahogy az szerintem elvárható.”

Paul így kommentálta a lemez kiadásának csúszását: „Az ilyesmi teljes odaadást és médiafigyelmet kíván, szóval kivártunk vele, mert amíg élőben nem tudjuk előadni az anyagot, addig nem sok értelme van a megjelenésnek.”

A kérdésre, hogy mennyire fogja kiakasztani a Kiss-rajongókat ez a meredek stílusváltás, így válaszolt: „Tudom, hogy sokan inkább egy új Kiss-albumot szeretnének, de aki nyitottan áll hozzá, az majd megérti, hogy néha azt kell tennem, amit a szívem diktál, és én ezt most örömmel teszem. Inkább készítek egy jó Soul Station-albumot, minthogy a Kissben erőlködjek valami hasonlóval, ami nem lenne jó húzás.”

Az album megjelenését a tervek szerint több kislemez is megelőzi, amelyekhez a videókat már leforgatták, de több információ nem szivárgott ki. Az Ooo Baby Baby hivatalos karanténvideóját már bemutattuk, a lenti felvétel az első Paul Stanley’s Soul Station-koncerten készült, ez is egy 1965-ös Smokey Robinson-dal feldolgozása.

 

Megosztás