A punk rock világára nagy hatást gyakorló amerikai költő-író-énekesnő és a világszerte jól ismert, Kossuth-díjas magyar író pár órát közösen töltöttek el Velencében.

Patti Smith és Krasznahorkai László Velencében találkoztak, ahol egy kávézóban beszélgettek, erről a kultikus amerikai énekesnő így értekezett a közösségi médiában: „Kávéztunk egyet barátommal, Krasznahorkai Lászlóval, a kiváló magyar íróval, a ’Sátántangó’ és ‘Az ellenállás melankóliája’ című kötetek szerzőjével, inspiráló órákat töltöttünk együtt Velencében. Kaptam egy könyvet is tőle [valószínűleg a ‘Báró Wenckheim hazatér’, amely Krasznahorkai legutolsó angol nyelvű könyve], amit még ma éjjel el fogok olvasni.”
Patti Smith – aki ‘Horses’ című albumával mérföldkövet tett le a zenetörténelemben, a mértékadó Rolling Stone magazin minden idők 100 legnagyobb művésze közé sorolja, meg mellékesen 2007 óta a Rock & Roll Hall Of Fame tagja – pár évvel ezelőtt már elolvasta a ’Sátántangó’-t. Krasznahorkaival az ismeretségük a kilencvenes évekre nyúlik vissza, amikor Allen Ginsberg bemutatta őket egymásnak New Yorkban.

 

 

Megosztás