A 79 éves folk-rock legenda nem szokta véka alá rejteni a véleményét, ezúttal azonban túl messzire ment.

David Crosby - Eddie Van Halen

Egy Twitter-bejegyzése szabadította el az indulatokat, amelyben David Crosby válaszolt egy rajongói kérdésre, amely így szólt: „Tudom David, hogy a metálban nem vagy otthon, de mi a véleményed Eddie Van Halenről?” A válasz egy indulatszó volt, amely a magyarban kb. annyit tesz, hogy „hagyjuk már”! Ezt a rajongótábor Eddie Van Halen tehetségének az érzéketlen semmibevételeként élte meg, amellyel átlépett egy határt, és kapott utána az öreg apait-anyait minden irányból.

 

 

Alex Skolnick (Testament) így szállt be a tweetelésbe: „Túlságosan tisztelem David Crosbyt ahhoz, hogy összeakaszkodjak vele, de sokkal elegánsabb lett volna azt mondani, hogy »tudom, hogy milyen sok embernek milyen sokat jelent ő, de ez nem az én világom«. Alex példának hozta fel Patti Smith énekest, aki sose állt különösebben nagy Van Halen-rajongó hírében, de mégis tisztelettel emlékezett meg egy posztban Eddie-ről.

Tracii Gunsnak (L. A. Guns) sem tetszett Crosby beszólása, amelyre kevésbé visszafogottan vágott vissza: „Kib.szott rossz és kib.szott goromba válasz! Van annak más módja is, hogy megmondd, ha nem érdekel valaki zenéje, ez nagyon tiszteletlen volt! Szépen b.szódjál meg a pökhendi válaszoddal együtt!”

Másnap Crosby megpróbálta tisztázni magát. „Jimi Hendrix változtatta meg a gitározás világát, és nem más. Vágom, hogy sokan szerettétek Eddie Van Halent, és velem is jófej volt, mikor egyszer találkoztunk, meg tehetségesnek tartom, de engem hidegen hagy. Nem úgy értem, hogy nem volt jó abban, amit csinált, mert igenis jó volt, de nem számomra.”

Crosby kétszer is bekerült a Rock And Roll Hall Of Fame-be, mind a The Byrds, mind a Crosby, Stills & Nash révén.

Megosztás