Jövő hét pénteken jelenik meg a Spock’s Beard egykori és jelenlegi tagjait tömörítő formáció második nagylemeze. A folytatásban most egy rádióbarát hosszúságú tétel érkezett, az Elegant Vampires.

Pattern-Seeking Animals

A bemutatkozó ’Pattern-Seeking Animals’ lemez stílusának határait ezúttal tágítani próbálja a négyes, természetesen nem hétköznapi módon, hanem egy kis progos csavarral. Az új lemezen mindössze hat dal kap helyet, köztük a leghosszabb több mint 17 perces lett. Új hangszerek is megjelennek, ezek a hegedű, a fuvola, a trombita, a cselló, a szaxofon és a pedálos steel gitár. A csapat hangzása ezekkel a hangszerekkel bővül, a felvételek elkészítésében ezúttal is Rich Mouser segédkezett, aki a The Mouse House stúdió hangmérnöke. Az InsideOut Musicnál limitált kiadású CD lemez, valamint 2 LP + CD formátumban lesznek fizikai hanghordozók, de a digitális platformokon is elérhetővé teszik a ’Prehensile Tales’ címmel érkező friss anyagot.

A korong tartalmából a Here Is My Autumn és a Raining Hard In Heaven után most az Elegant Vampires került fel a világhálóra. Ted Leonard frontember így mesélt friss lemezükkel kapcsolatban: „Ez a lemez egy kiváló kollekciója a jó hangszereléseknek és a megható dallamoknak. Volt köztük igazán emlékezetes is, mely az utolsó gondolatom volt még egy este, de másnap reggel is ott motoszkált a fejemben.”

Megosztás