fbpx

Latin jazz kombinálása a grindecore-ral, hard-bop a death metallal, disco-funk a hardcore-ral. Valahogy így lehetne jellemezni a müncheni Panzerballett együttest, melynek új lemezén és annak bemutató turnéján Borlai Gergő is szerepet kap.

Panzerballett

Szeptember 18-án jelenik meg a Gentle Art Of Music kiadónál a Panzerballett új albuma ’Planet Z’ címmel. A német Jan Zehrfeld gitáros és zeneszerző alapította az együttest 2004-ben, és ez idáig hat stúdiólemezük és két koncert DVD-jük jelent meg. A kvintett zenei stílusát leginkább jazz-metalként lehet aposztrofálni. Zenei befolyásként megemlíthetjük a Meshuggah, a Mats/Morgan Band, a The Dillinger Escape Plan és a Screaming Headless Torsos zenekarokat, valamint Allan Holdswortht. Eklektikus zenéjükre egyaránt jellemzőek a Meshuggah-szerű szaggatások, a disszonáns gitárhangok, az intenzív groove-ok és a free jazzes improvizációk.

Jan Zehrfeld zenekarvezető nem riad vissza a nehéz zenei kísérletektől. Ez mindig is a Panzerballett egyik alapelve volt. A rendkívül tehetséges dobos, Sebastian Lanser már az előző lemezen (’X-Mas Death Jazz’) is egészen elképesztő dolgokat művelt. Lenyűgöző játékával igen magasra helyezte a lécet. Ennek ellenére Jan Zehrfeld új és őrült tervvel állt elő: az új lemezen a világ legjobb dobosaival fog együttműködni. Az albumon szerepel a progresszív dobolás egyik legjobbja, Virgil Donati (Planet X, Ring Of Fire), Marco Minnemann (The Mute Gods, Levin Minnemann Rudess), a Grammy-díjas Morgan Ågren (Fredrik Thordendal’s Special Defects, Mats/Morgan Band, Devin Townsend), Andy Lind, a death metal szintér egyik legjobbja, Hannes Grossmann (Alkaloid, Obscura, Necrophagist) és hazánk első számú dobosa, Borlai Gergő (European Mantra). A dobosokon kívül több kitűnő vendégzenész is szerepel a lemezen, többek között basszusgitáron Anton Davidyants, zongorán Jan Eschke, szaxofonon Florian Fennes és Georg Gratzer.

’Planet Z’ számlista:

01. Prime Time (Virgil Donati)
02. Who The Jack Is Migger? (Marco Minnemann)
03. Mind Your Head (Morgan Ågren)
04. No One Is Flying The Plane (Borlai Gergő)
05. Walkürenritt (Hannes Grossmann)
06. Urchin vs. Octopus (Borlai Gergő)
07. Alle meine Ändchen (Andy Lind)
08. Coconut (Marco Minnemann)
09. SOS (Borlai Gergő)

Panzerballett - Planet Z

Októberben egy tizenegy állomásos lemezbemutató turnéra indul a csapat Borlai Gergővel a dobok mögött.

Panzerballett


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás