Ozzy Osbourne leporolta az 1991-es szólólemezét, a ’No More Tears’ bővített és frissített digitális változatban jelent meg tegnap a 30. évfordulóra, illetve újra kiadták dupla vinylen, az eredeti tartalommal.

Az album Ozzy Osbourne hatodik szóló stúdióalbumaként hatalmas sikert aratott, négyszeres platina lett Amerikában. A Mama, I’m Coming Home második helyezést ért el a Billboard Rock Tracks listáján, a Road To Nowhere harmadik lett, a Time After Time hatodik, a címadó dal pedig tizedik.
Az új kiadvány előzeteseként bemutatták a Hellraiser különleges változatát, amely a dal eredeti verzióját tartalmazza Ozzy és – a dal társszerzője és egykori barátja – Lemmy Kilmister (Motörhead) énekének mashupjával. Lemmy 2015-ös halála egyfajta „új” együttműködésként állítja be a dalt, amelyről Ozzy ezt mondta: „Remélem, mindenkinek tetszeni fog, ezzel az apró gesztussal tisztelgek Lemmy barátom előtt. Sharon és én sokat beszélünk arról, hogy mennyire hiányzik nekünk.” A Hellraiser egyike volt a ’No More Tears’ négy dalának, amelyeket Ozzy és Lemmy közösen írtak, a Mama, I’m Coming Home, a Desire és az I Don’t Want To Change The World mellett.
A dal történetéhez tartozik, hogy először Ozzy adta ki, aztán a Motörhead felvette a saját verzióját az 1992-es ’March Ör Die’ című albumára. Vinyl kislemezen is megjelenik december 3-án, ezen rajta lesz mindhárom változat.

 

 

Ozzy és a gitáros Zakk Wylde néhány gondolatot tett közzé a ’No More Tears’-ről: “Rengeteg nagyszerű emlékem van az album készítéséről – mondja Ozzy Osbourne. – Keményen dolgoztunk a lemezen John Purdell-lel és Duane Baronnal, akik beszálltak a zenekarba erre az időre. Mielőtt bementünk a stúdióba, megbeszéltük, hogy mit fogunk csinálni, minden meg volt tervezve. Nagyon jó, amikor olyan producerrel dolgozol, aki inkább a zenekar része, minthogy csak utasítgatna. Mikor írjuk a dalokat, van egy határozott elképzelésünk a majdani hangzásról. Néha meglepetést vagy csalódást okoz a végeredmény, de John és Duane rendkívüli munkát végeztek az albumon, nagyon-nagyon jól sikerült. Minden nótán sokáig dolgoztunk, és rengeteg időt töltöttünk azzal, hogy minden klappoljon, de sok baromkodás is adódott, remekül éreztük magunkat a felvételek során. Zakk játéka pedig elképesztő.”

Zakk Wylde hozzáteszi: “Az előző lemezen [No Rest For The Wicked] el se hittem, hogy részese lehetek a történetnek. Nagy volt a nyomás, mindenáron jól akartam teljesíteni. A ’No More Tears’ esetében már sokkal nyugodtabb voltam. Amikor riffeket játszottam, Ozzy csak annyit mondott, hogy »játszd tovább«. Ő meg csak felállt és elkezdett énekelni a legnagyobb természetességgel, állati jól csinálta. Nagyon ritkán történt olyan, hogy »vegyük újra, nem tetszik, amit énekelek, majd kitalálok valami jobbat«. Bármit is hallasz a lemezen, az általában elsőre felment, ami elképesztő, egyre inkább csodálom Ozzy egyéniségét. Mindig nagyon jól érezzük magunkat, amikor együtt vagyunk, mindig olyan, mint egy humorfesztivál, a lemezek készítése meg túltesz mindenen.”

A ’No More Tears’ kibővített digitális kiadás dallistája (a teljes anyag elérhető az alsó hivatalos playlistre kattintva):

01. Mr. Tinkertrain
02. I Don’t Want To Change The World
03. Mama, I’m Coming Home
04. Desire
05. No More Tears
06. Won’t Be Coming Home (S.I.N)
07. Hellraiser
08. Time After Time
09. Zombie Stomp
10. A.V.H.
11. Road To Nowhere
12. Don’t Blame Me*
13. Party With The Animals*
14. I Don’t Want To Change The World (demo)**
15. Mama, I’m Coming Home (demo)**
16. Desire (demo)**
17. Time After Time (demo)**
18. Won’t Be Coming Home (S.I.N) (demo)**
19. Mrs J. (demo)**
20. I Don’t Want To Change The World (live)***
21. Road To Nowhere (live)***
22. No More Tears (live)***
23. Desire (live)***
24. Mama, I’m Coming Home (live)****

* bónusz
** demók az 1991-es ‘The No More Tears Demo Sessions’ promó CD-ről (megjelentek korábban a ‘The Prince Of Darkness’ box setben)
*** koncertfelvétel a ‘Memoirs Of A Madman’ DVD-ről (San Diego 1992)
**** koncertfelvétel a ‘Memoirs Of A Madman’ DVD-ről (MTV 1992)

 

Megosztás