Bobby “Blitz” Ellsworth, a banda frontembere megerősítette, hogy dolgoznak az új stúdióanyagon, a megjelenés tervezett dátuma 2021 áprilisa.

Overkill

A várható zenei irányról Blitz a következőket mondta: „A 2017-es ’Grinding Wheel’ és a 2019-es ’The Things Of War’ által kijelölt úton haladunk tovább. Az ezt megelőző három album (’IronboundThe Electric AgeWhite Devil Armory) egyfajta trilógia lett a maga atya-fiú-szentlélek megközelítésével, ebből törtünk ki egy kicsit más irányba 2017-ben, még inkább 2019-ben, és legjobban a most készülő lemezzel. A múltban más szisztéma szerint játszottunk, málházós tételek és tekerések váltották egymást, de természetes fejlődésen megyünk keresztül, és – ha objektíven szemlélem a dolgokat, akkor – a mostani anyaggal talán kettőt is lépünk előre az előző albumhoz képest.”

Blitz szerint tíz dal áll jelenleg rendelkezésre, de még nincs mindegyik befejezve: „Dave Linsk gitáros és én is elszórakozgatunk a nótákkal, most van idő a régi módszerekre, de ennek hamarosan vége lesz, és új világ köszön ránk. Viszont amíg van elég időnk, addig élünk vele, és alaposan leásunk a dolgok mélyére, mert ezt nem tehettük meg a legutóbbi albumnál, szóval örülök a lehetőségnek.”

A megjelenésről a következőt mondta: „December közepén szeretnénk elkezdeni a keverést, amivel végezni kellene legkésőbb január első hetére. Egyelőre azon vagyunk, hogy megpróbáljuk az áprilisra tervezett megjelenéshez igazítani az amerikai turné dátumait, aztán 2021 októberében következne Európa. Meg ott van az idei fesztiválszezon, amit mindenestől át kellett tolni 2021-re Wackennel, Full Metal Cruise-zal együtt.”

Blitz az új Overkill-album készítése előtt sem unatkozott, mert – Mike Portnoy dobos, Mark Menghi basszer és Phil Demmel gitáros társaságában – énekese annak a BPMD nevű projektnek, aminek ma jelenik meg az albuma ’American Made’ címmel a Napalm Recordsnál.

 


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás