1940. július 7-én született a Beatles dobosa, Richard Starkey, aki a legkésőbb került be a Mesés Négyes közé, miután Pete Best nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és távoznia kellett.

Ringo Starr

Afféle legnek számított, hiszen kezdetben ő volt a legismertebb, őt tartották a legképzettebb zenésznek, ő volt a legvidámabb és a legalacsonyabb a bandában. A legismertebb Beatles-örökzöldek közt ott van a Yellow Submarine vagy a With A Little Help From My Friends, amiket ő énekel. A Beatles feloszlása óta, ha nem is rendszeresen, de ad ki albumokat, máig húsz szólólemezt jegyeznek nevével, ezeken általában a világ legjobbjai játszanak. Bár önálló tevékenységével nem írt rocktörténelmet, All Starr Bandjével a mai napig koncertezik. Nem olyan rég azt nyilatkozta, amíg fel tud menni a színpadra, teszi a dolgát. Úgy legyen, Ringo!

Paul McCartney-val jó viszonyban vannak, az utóbbi években többször léptek fel együtt, sőt Paul közreműködött a 2017-ben megjelent ’Give Me More Love’ albumán. 2018-ban ő is megkapta a lovagi címet.

Boldog születésnapot!


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás