Nancy Wilson hivatalosan is bemutatta készülő szólóalbumának, a ‘You And Me’-nek a részleteit, a lemez május 7-én jelenik meg, ez lesz a legendás Heart-gitáros első szólólemeze.

Nancy Wilson

Az album már jó ideje készül, és novemberben el is kezdték a beharangozást a Bruce Springsteen által híressé tett The Rising feldolgozásával, valamint a közreműködő hírességek felsorolásával, ám azóta elcsendesedett körülötte a levegő.

 

 

„Mivel tavaly félbeszakadt a Heart turnéja, és otthon voltam gitárjaimmal és erősítőimmel, úgy éreztem, hogy képes vagyok újra visszatalálni a Heart előtti énemhez, az egyetemista énemhez, költői, meghitt hangulatú és romantikus dalokat írni, amilyeneket nagyjából először írtam a Heartnak” – mesélte a gitáros-énekes.

A ‘You And Me’ Wilson Carry On Music kiadójánál jelenik meg május 7-én. A saját dalok mellett az album tartalmaz néhány speciálisan kiválasztott feldolgozást is, a Springsteen előtti tisztelgéstől a Pearl Jam Daughterjén át Simon & Garfunkel The Boxeréig (melyben Sammy Hagar közreműködik) és feldolgozta a Cranberries Dreams című dalát is Liv Warfield segítségével (aki Prince együttesének, valamint Nancy Wilson Roadcase Royale projektjének is tagja volt). A Party At The Angel Ballroomban a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins és a Guns N ‘Roses basszusgitárosa, Duff McKagan szerepel, az albumot záró 4 Edward pedig egy komor megemlékezés a néhai Eddie Van Halenről.

Az album címadó dalát Nancy újra Sue Ennisszel írta, aki Nancy és Ann Wilson mellett a Heart számos klasszikus dalának társszerzője. „12 éves korom óta ismerem Sue-t – mondta Nancy. – Akkoriban Ann középiskolai barátnője volt. Mindig jól tudtunk együtt dolgozni.” Ezt a dalt március 8-án mutatják be, és ekkor indul az album előrendelése is.

A ‘You And Me’ dallistája:

01. You And Me
02. The Rising
03. I’ll Find You
04. Daughter
05. Party At The Angel Ballroom (with Duff McKagan & Taylor Hawkins)
06. The Boxer (with Sammy Hagar)
07. Walk Away
08. The Inbetween
09. Dreams (with Liv Warfield)
10. The Dragon
11. We Meet Again
12. 4 Edward

Nancy Wilson - You And Me

Megosztás