Figyelemre méltó a közreműködők listája, amelyen szerepel Sammy Hagar, Duff McKagan és Taylor Hawkins is.

Nancy Wilson – You And Me

Hölgyek esetében nem illik az életkorra célozgatni, szépíteni viszont igen, ugyanis Nancy Wilson már kamaszkorában zenei pályára lépett, így a tekintélyes művészi karrier nem egy vén csoroszlya mögött áll. A Heart magját jelentő Wilson nővérek „Nancy-fele” ugyan már jelentkezett néhány saját anyaggal, de egyik se tekinthető szólóalbumnak, mert az egyik egy babazenés lemez volt, a másik egy oktatóvideó, a harmadik pedig a ’Jerry Maguire’ filmzenéjének 1996-os készítése idejéből származik. Akkoriban gyakran jelent meg a McCabe’s Guitar Shopban, amely legendás folkzenei klubbá vált az 1958-as megnyitás óta, és egy este ő maga is fellépett egy szál gitáros-mandolinos műsorával. Ebben ugyan felbukkant öt korábban kiadatlan dal a feldolgozások között, és három évvel később ki is adták lemezen, de ezt ő maga se tekintette szólóanyagnak.

 

 

Ami viszont jövő február-március környékén érkezik, azt igen, már megvan a címe is: ’You And Me’.  „Ez az albumon szereplő egyik dal címe is, amelyet régi szerzőtársammal, Sue Ennisszel írtam, egyfajta keveréke két külön szerzeménynek, amelyeket édesanyáinkról írtunk, és ezt a könnyen megjegyezhető címet tartottuk a legjobbnak” – nyilatkozta Nancy, majd a közreműködőkre térve hozzátette: „Egy dal Duff McKagannel [Guns N’ Roses] és Taylor Hawkinsszal [Foo Fighters] közös szerzeményünk, egy jammelésük felvétele eljutott hozzám, amit én fejeztem be, és Party At The Angel Ballroom lett a címe. Aztán meg feldolgoztam a Hearttal a The Boxert Simon & Garfunkeltől, ez is felkerült a lemezre, Sammy Hagar vendégszerepel a számban, aki nagy cimbora, és nagyon örült a felkérésnek, nagy kedvence a dal, jól is sikerült.” További feldolgozás a lemezen a Pearl Jam Daughterje, ami eredetileg az ’I Am All Girls’ című, emberkereskedelemmel foglalkozó filmhez készült.

Nancy egyfajta jutalomjátékként jellemezte új szólóalbumát: „Jóleső érzés volt kézbe venni a dolgokat, és az éneklésre koncentrálni. Nem mintha olyan első osztályú énekes lennék, mint Ann [a nővére, a Heart szólóénekese], de akkor is klassz dolog megpróbálni, meg a dallamokkal úgy foglalkozni, hogy te felelsz minden részletért. Sokat segítettek a tanácsaikkal a zenésztársaim a Heartból, és nagyszerű lett a végeredmény.”

Egyelőre egy hivatalos előzetes jött ki az anyaghoz, ami Bruce Springsteen The Rising című dalának a remekül sikerült átirata.

Megosztás