Eddie Van Halen halála miatt ugyan semmi realitása nincs már az ötlet megvalósításának, de nagy húzás lett volna.

Van Halen

Wolfgang Van Halen egy új interjúban megemlítette, hogy – még Eddie állapotának rosszabbra fordulása előtt – rábeszélte apját, vegye fontolóra egy „mindent bele”-turné ötletét. A felvetés szerint csatlakozott volna a bandához Michael Anthony basszer és David Lee Roth, valamint Sammy Hagar énekesek egyaránt, sőt az egylemezes frontember Gary Cherone is szóba került.

 

 

A részletek megbeszéléséig végül nem jutottak el, mert kiderült, hogy Eddie a betegsége miatt nem vállalhat be egy turnét. Pár évvel ezelőtt volt egy motorbalesete, és az akkori kivizsgálás során derült ki, hogy agydaganata van. „Bárcsak jobbra fordultak volna a dolgok, mennyire csodálatos lett volna megvalósítani ezt a tervet.” – mondta Wolfgang, aki azt is világossá tette, hogy a Van Halennek vége: „Nincs Van Halen Eddie Van Halen nélkül.”

„Apámnak az évek során elképesztő mennyiségű anyaga gyűlt össze az 5150 stúdióban. Tonnányi riff, jammelés, de egyelőre nincs tervben ezeknek a rendszerezése egy későbbi kiadványhoz, az viszont biztos, hogy nagyon sok idő kell majd a feldolgozásához. Most nem ez a legfontosabb, úgyhogy belátható időn belül nem kerül sor rá.” Eddie azt szerette volna, ha Wolfgang a saját zenéjére összpontosít az apja zenei öröksége helyett, ezért se tartja helyesnek, hogy archív anyagokkal foglalkozzon most, és hozzátette: „A felvételek egy része nyilván nem ok nélkül maradt dobozban, de biztos vagyok benne, hogy fantasztikus dolgok is vannak közte.”

Megosztás