Timothy B. Schmit hamarosan megjelenő hetedik szólóalbumán közreműködik Lindsey Buckingham (ex-Fleetwood Mac) és a Beach Boys két tagja is.

Timothy B. Schmitnek – aki az utóbbi években leginkább bal szélsőt játszik (a színpadon) a legendás Eaglesben – a 2016-os ’Leap Of Faith’ volt az utolsó szólóanyaga, az új stúdiólemeze ’Day By Day’ címmel jelenik meg május 6-án CD-n, illetve augusztus 12-én vinylen. Az album nyitódala a Simple Man, amelyben Lindsey Buckingham gitározik, Chris Farmer és Matt Jardine a Beach Boysból pedig vokálozik.
Ava Warbrick rendezte a dalhoz készült videót, amelynek a koncepcióját így írta le: “Meditatív hangulatot akartam teremteni, amelyben a lassan pásztázó felvételek mozgása illusztrálja az idő múlását, és három különböző Timothy jeleníti meg az énekszólamokat. A klipet 16 mm-es Kodak filmre forgattuk, hogy nosztalgikus teret és textúrát adjunk a kaliforniai tájnak a lassan kibontakozó elmélkedésben. A Timothy stúdiójában és annak környékén forgatott videót egyfajta hiteles kordokumentumnak érzem.”

 

 

A lemez az Eagles legutóbbi turnéjának szüneteiben készült Schmit Mooselodge nevű stúdiójában, amely Los Angeles megye falusias vidékén található.
Az albumon Buckingham, Farmer és Jardine mellett olyan kollégák és barátok vendégszerepelnek, mint Jackson Browne, John Fogerty (Creedence Clearwater Revival), Benmont Tench (Tom Petty And The Heartbreakers), Jim Keltner – akit Amerika elsőszámú sessiondobosának is neveznek –, John McFee (The Doobie Brothers) és Kenny Wayne Shepherd.
“Még mindig fejlődésben lévő dalszerzőnek tartom magam – mondta Timothy B. Schmit a ’Day By Day’-ről – Amikor Jackson [Browne] eljött a stúdióba, arról beszélgettünk, hogy 16 évesen írta a híres These Days című dalát. Elképesztő, hogy egy tinédzser ilyen mélyenszántó dolgot tudott alkotni, ilyesmi velem nem történt meg abban az életkorban, sehol se tartottam akkor a dalszerzői pályámon. Azt hiszem, hogy most kezdek végre eljutni oda, pedig már a 70-es éveimben járok! Ez nagyon jó érzés, hajt, hogy továbblépjek és folytassam a komponálást. Megpróbálok belekapaszkodni mindenbe, amit felém sodor az élet, csak jó zenét akarok írni és mosolyt csalni vele az emberek arcára. Imádom ezt a folyamatot, és rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy idősödő emberként történik velem mindez, nagyon jól érzem magam tőle.”

Day By Day’ dallista:

01. Simple Man
02. The Next Rainbow
03. Heartbeat
04. Mr. X
05. Question Of The Heart
06. Something You Should Know
07. I Come Alive
08. Feather In The Wind
09. Grinding Stone
10. Taste Like Candy
11. Conflicted
12. Where We Belong

Megosztás